woensdag 19 april 2017

Zelluf maken

Kip Palava is een gerecht die ooit door KN.ORR wereldgerechten in de markt werd gebracht. Ik was er helemaal gek van, heerlijk. Het pak gaf aan voor 2-3 personen maar ik vrat het helemaal alleen op. Dat lag ook aan de hoeveelheid rijst die je erbij schept, soms heel soms hield ik nog wat over voor de volgende dag. Toen bleek dat ze het uit de verkoop haalde kocht ik een klein voorraadje maar daar was ik snel doorheen.

De X.enos had en heeft af en toe van de aanbiedingen waarbij ze etenswaren verkopen die uit de handel gaan en op een dag kwam ik daar de pakken van Kip Palava tegen. Ik kocht gelijk een enorme hoeveelheid. De cassiere zei niets maar ik zag aan haar gezicht dat ze dacht, wat een malloot, wat moet ze met zoveel KN.ORR pakken. Ze waren maar 1 euro per stuk, dit terwijl ze in de winkel lagen voor €2,39. Ik ben twee keer terug gegaan om voorraad in te slaan.

Ik heb er nog 2 jaar van kunnen genieten, minstens een keer per maand vrat ik zo'n pak op. Heerlijk maar toen, de voorraad was op en ikke was verdrietig. Nooit aan gedacht dat ik het zelf ook ook kon maken tot vorige week. Ik kwam op internet het recept tegen terwijl ik eigenlijk ergens anders naar zocht en ik besloot een poging te wagen.

Rijst heb ik al in huis, hetzelfde geld voor kipfilet,spinazie, paprika, tomaat en ui maar ik moest volgens het recept ook sesamolie en arachide olie hebben. Ik moest opzoeken wat arachide olie was en hoe het eruit zag in de supermarkt. Ik heb het echter gevonden en ook gelijk gekocht.  Er moet ook een pakje sate saus pasta in worden verwerkt en laat ik niet de knoflook vergeten ook die hoort er zeker bij. Mijn vader zei altijd, je hebt zeker weer knoflook gegeten want je stinkt een uur in de wind. Nu was dat helemaal niet zo want hij was de enige die daarover viel omdat hij een knoflookhater is.

Ik ben benieuwd, zal het net zo smaken als uit het pak. Ik ga in ieder geval een poging wagen en is het niets, akkoord dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Mocht het nu echter wel smaken dan kan ik wederom een gerechtje aan mijn lijstje toevoegen. Zo heel gevarieerd eet ik niet omdat ik niet zo heel erg van groente (gatver) hou dus elk geslaagd gerecht waar groente in is verwerkt is er weer eentje. Als het zo door gaat kan ik ooit nog eens heel weekmenu samenstellen waarin groente is verwerkt.

Update;  De maaltijd was lekker maar het was het net niet, hij was goed gelukt alleen errrug flauw. De volgende keer zal ik hem wat pittiger maken door een andere sate sauspasta die wat meer pit heeft. Ik had nu de milde variant en dat was het niet helemaal voor de rest. Mjammie...

2 opmerkingen:

  1. Zelf maken scheelt natuurlijk wel meer geld dan uit zakjes en pakjes. Satesaus maak ik zelf en als je een beetje sambal er door doet wordt het gelijk pittiger.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is nog niet eens zo'n gek idee, beetje sambal erbij. Nou ja zeg!, dat ik dat zelf niet heb bedacht. Thx

      Verwijderen