zondag 25 januari 2015

Verbruik

Vrijdag 23 januari, Zaterdag 24 Januari en Zondag 25 januari; bedrag uitgegeven €18,00 voornamelijk fruit op de markt. 

Afgelopen vrijdag had ik een verjaardagsfeestje, ik besloot mijn thermostaat niet aan te passen terwijl ik weg was omdat ik wil zien hoe het verbruik is gedurende een normale week met behulp van de thermometer. Ik zal het maandag ochtend wel zien, ik noteer dan altijd de meterstanden. Ik ben vrij constant qua waterverbruik, is bijna altijd 0,5 kuub of eronder en de energie meter tikt per week 34 kw weg, hoe ik dat voor elkaar krijg weet ik niet maar het is nu al weken 34 kw per week.

Het gas verbruik zit rond de 40 kuub, ik lees natuurlijk ook andere consuminder blogs en verbaas me over de hoogte van mijn verbruik, ik ben toch echt geen verspiller. De verwarming niet aan in ruimtes waar ik me niet bevind, behalve in de keuken waar ik gedurende een vrije dag toch meerdere malen kom. S'avonds om 22.15 gaat hij naar 15 graden en dat geld ook voor de momenten dat ik aan het werk ben. Ik krijg binnenkort dubbele beglazing in mijn keuken en dan ben ik ook weer benieuwd of en hoeveel dat scheelt.

Ik sprak mijn zwager op het verjaardagsfeest en ik meldde terloops dat ik het toch wel heel lang vond duren voordat mijn woonkamer op juiste temperatuur was. Ik heb de thermostaat op 19,5 staan, en dat vindt ik warm genoeg. Hij zou wel even langskomen, moest toch de verhuisdozen nog bij me ophalen dan kon hij gelijk ook wel even naar de ketel kijken.

Zaterdagmiddag kwam hij de dozen ophalen en heeft vervolgens de ketel goed bijgevuld, zodat het in ieder geval niet aan de (ketel) druk zou liggen, ik natuurlijk meegekeken zodat ik dit voortaan ook zelf zou kunnen, De ketel stond nog netjes in het groen maar meer richting de 1 dan dat hij richting de 2 stond.

Ik had de ketel op ECO staan maar dan duurt het verrekte lang voordat ea op temperatuur is dus dan maar iets minder ECO en wat sneller warm. De ketel dus warmer gezet. Zaterdagavond had ik het naar mijn idee bloedje warm dus de thermostaat naar beneden afgesteld namelijk 19 graden, scheelt maar een halve graad maar toch was dat voor mijn gevoel beter.

Wat doen jullie om het (gas) verbruik naar beneden te krijgen.

2 opmerkingen:

  1. Een vest aan. En s avonds een dekentje over mijn benen.
    De temperatuur in de keuken is hier wèl lager dan in de huiskamer. Je bent er immers altijd bezig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb net de meterstanden genoteerd maar liefst 10 kub meer dan anders...ik snap er niets meer van. Ik ben natuurlijk wel aan het experimenteren met de thermostaat en de ketel maar zoveel meer, vreemd.

    BeantwoordenVerwijderen