dinsdag 6 februari 2018

Spaarbedrag verhoogd.

In totaal spaar ik sinds deze maand €460 per maand. Als ik dit zo lees denk ik, WAUW wat een bedrag. Het is echter opgebouwd uit de maandelijkse teruggave van de hypotheekrente en zorgtoeslag. Dat is een bedrag van ongeveer €160 euro.

De rest van het spaarbedrag wat ik nu spaar is van mijn loon en dat is €300. Er gaat een gedeelte naar de beleggingsrekening en een gedeelte naar mijn buffer, die bestaat uit meerdere spaardoelen. Je kunt namelijk bij je spaarrekening verschillende doelen aangeven. Ik werk hier graag mee zodat ik kan zien waar ik het voor doe. Ik doe (zoals ik al eerder heb verteld) het in ieder geval niet voor de rente.

Misschien is dit voor sommige onder ons 'peanuts' maar ik ben er tevreden mee. Het is zo'n 23% van mijn maandelijkse inkomen. Maar zoals ik al zei, ik moet even ondervinden of het haalbaar is. Ik wil immers nog wel gewoon een keer uit eten gaan, af en toe naar de bioscoop en uiteraard ook wel eens kleding kunnen kopen. Mocht het niet lukken (of willen lukken) dan ga ik gewoon voor een lager bedrag.

2 opmerkingen:

  1. Knap hoor ik spaar elke maand iets meer rond de 600 euro per maand.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi streven, ik vind het een prachtbedrag. Dit halen wij vaker niet dan wel (met twee inkomens).

    BeantwoordenVerwijderen