woensdag 21 februari 2018

Service

Vanochtend vroeg toog ik met enige tegenzin naar de sportschool, althans dat was de bedoeling. Ik wilde de auto starten maar het enige geluid dat ik kreeg was...pok-tok en verder niets.
Accu leeg, gatver de gatver nee he. Eigenlijk was ik van binnen heel blij want ik had geen zin in de sportschool. Eerst maar weer eens even naar binnen, wat nu? Ik ben geen lid van een wegenwegservicebedrijf  of hoe ze ook heten dus dat ging niet. Ja, dat gaat wel als je ter plekke lid wordt voor het volle pond en dat ging mij nu even te ver. Eerst maar eens nadenken wat ik anders kon doen. Grote broer bellen...ja dat kon maar dan los ik het probleem tijdelijk mee op maar niet permanent, dat moet dus anders kunnen.

Ik ben sinds een aantal jaren een trouwe klant van een kleine garage in de buurt. Eerst maar eens hun proberen om te horen wat ze voor mij konden doen. Ik belde, legde het probleem uit en wat schetste mijn verbazing,  'tuurlijk helpen wij u mevrouw, waar woont u, oh dat is ook nog redelijk dichtbij we zijn er met een kwartiertje' Het was nog geen 5 minuten of ze stonden al bij de auto. Ze hadden zo'n opstartdingetje waar ze de accu mee oplaadde en daar snorde mijn autootje binnen no-time weer als vanouds.

Een van de monteurs meldde dat hij wel wist wat het probleem was, het bleek nog een originele accu te zijn, dus nog nooit vervangen. Nou, dan mag er van mij wel een nieuwe in omdat er nog behoorlijk wat koude nachten aan komen en ik geen zin heb om ergens stil te staan. Ze hebben op dit moment de auto meegenomen, kijken voor de zekerheid of het niets anders is en als dat niet het geval is dan zetten ze er een nieuwe in. Ze bellen wanneer ik hem kan ophalen. Ik loop die afstand wel even zodat ik toch nog mijn beweging voor vandaag krijg.

Ik hoop dat ik niet al te veel moet betalen maar dit is nog altijd beter dan de andere optie's. Ik zal wel zien wat me dat gaat kosten.

2 opmerkingen:

  1. Wat een prettige service! Bij ons (garagebedrijf waar ik werk) rekenen we €35,- inclusief + de kosten voor de accu. Ik hoop dat het meevalt voor je!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier min of meer hetzelfde, was geen verrassing.

    BeantwoordenVerwijderen