zaterdag 25 maart 2017

Boete; the End

Donderdag mailde de buurvrouw. Ze had inmiddels weer bericht gekregen van de Gemeente en haar was medegedeeld dat de boete onterecht was en ze hoefde deze dan ook niet te betalen.

Ik had nog niets binnen, de dag daarna ook niet maar ik herinnerde mezelf dat de buurvrouw het de tweede keer ook via de mail had gedaan terwijl ik het de tweede keer via de officiële papieren weg had gedaan. Dat neemt nu eenmaal wat meer tijd in beslag. Geduld is een schone zaak en bovendien had ik ook het formulier hoor & wederhoor ingevuld dus dat zou ook nog een mogelijkheid zijn.

Hoor & wederhoor zou in dit geval betekenen dat ik volgende week op bepaalde dagen en tijdstippen gebeld zou worden om mijn kant van het verhaal uit de doeken te doen.

Maar vandaag was het dan zover, ik kwam terug van een dagje uit en wat lag er in mijn brievenbus, een officiële brief van de gemeente. Het was een hoop juridisch gewauwel maar het kwam er op neer dat mijn bezwaar gegrond was verklaard. Ze hadden contact gehad met de afvalvervoerder en die had mij en mijn buurvrouw in het gelijk gesteld. We hadden inderdaad netjes contact gezocht met hun en ook zij waren netjes hun extra afspraak nagekomen om hun fout te corrigeren maar op het moment dat zij de zakken wilden ophalen was de milieu inspectie dienst al langs geweest met alle gevolgen van dien.

Mag ik even een rondedansje doen.....pomperdiepom.

Zo weer terug van gek doen, ik hoef dus geen €60 te betalen, die hebben we weer in de pocket. Het zou ook zeer ongerechtvaardigd zijn omdat zowel ik als de buurvrouw alles netjes met de officiële instanties hadden overlegd. Dit voelt heel goed.

1 opmerking: