zaterdag 11 maart 2017

(Baal) Boete

Afgelopen dinsdag viel er een brief van de gemeente in mijn brievenbus. Ik had afval naast de container laten staan. Als ik ergens een hekel aan heb is dat er ergens afval wordt gedumpt waar het niet hoort dus dat doe ik never nooit niet zelf.

Verbaasd las ik de brief, wat had ik dan in hemelsnaam gedaan. Het ging om het volgende de BEST zak (dat is in onze gemeente de zak waarin je kleine kapotte huishoudelijke apparaten en textiel kunt stoppen) zou op 3 februari worden opgehaald. Er stonden al 2 zakken bij de lantaarnpaal dus ik heb daar inderdaad de mijne bij gezet. De volgende dag bleken alle zakken er nog gewoon te staan. Ik heb dus voor de zekerheid de afvalkalender er maar eens digitaal op na geslagen. Nee, er stond er toch echt 3 februari wordt de BEST zak opgehaald, aangezien het inmiddels weekend was geworden besloten om het nog maar even aan te zien.

Inderdaad, ja het klopt. Ik heb de loodzware zak niet weer mee terug genomen. Daar ben ik schuldig aan, dat bestrijd ik ook helemaal niet. Ik hoopte dat men in de gaten had gekregen dat ze een straat (of misschien wel de hele wijk) hadden overgeslagen en alsnog de zak zouden komen ophalen maar helaas dat gebeurde niet.

Maandag voor de zekerheid contact gezocht via de website met de afvalvervoerder en die mailde mij terug 'zet de zak maar bij de afvalcontainer zodra we daar komen om de ondergrondse te legen worden de zakken meegenomen'. Dit heb ik dan ook te goeder trouw gedaan, ik heb netjes alle zakken van de buren die er ook nog steeds stonden ook neer gezet. (die hebben dus nu ook een boete in hun brievenbus gehad) en nu dit.

Aha, dacht ik nog. Ik teken bezwaar aan want ik heb die mail van de afvalvervoerder nog....niet dus. Ik was in de veronderstelling het is afgehandeld en heb dus de mail weggegooid. Ohh, knudde. Ik teken desondanks bezwaar aan, dat is meer voor mijn eigen gemoedsrust maar ik weet nu al de uitkomst. Het bezwaar zal worden afgewezen, de afdeling Veiligheid en Recht zal mij echt niet op mijn groene kijkers geloven. Ik baal dus enorm en heb direct met mezelf afgesproken dat ik nooit meer een BEST zak aan de straat zet. We worden verdikkeme vergeten en als dank dat je hun erop attent maakt krijg je een boete van €60.

In diezelfde week op kreeg ik op donderdag echter een mail van mijn buurvrouw die dus ook een boete heeft gekregen. Ze meldde mij dat ook zij contact had gehad met de afvalvervoerder. Zij had hetzelfde advies gekregen om de zakken bij de afvalcontainers neer te zetten maar dat hoefde ze niet meer te doen omdat ik dat dus al had gedaan. Ze had inmiddels al contact gehad met de gemeente en zou een mail sturen naar een aan haar opgegeven adres. Ik heb met haar overlegd en zij stuurt mij dezelfde mail (incl.adres) zodat we samen min of meer hetzelfde verhaal kunnen opsturen en hopelijk de boete niet hoeven te betalen.

De mail  heb ik dezelfde dag nog opgesteld en verstuurd, tot op heden echter geen reactie.

Ik zal wel mijn bezwaarschrift klaar maken voor het geval de mail niet veel uithaalt dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan.
2 opmerkingen:

  1. Hopelijk helpt je bezwaar nog, want dit klinkt niet echt helemaal eerlijk...

    BeantwoordenVerwijderen