woensdag 6 januari 2016

Nieuwe bril

Begin December beleefde ik een Dagobert Duck moment en zwom ik in het kleine geld dat ik had gespaard. Ik wilde hier een nieuwe bril voor kopen en nadat ik had geteld bleek ik in mijn beleving dan, wel genoeg te hebben. Het was iets meer dan €200,00. De vorige keer dat ik hem leeg had gehaald (september 2014) bleek er zoveel in te zitten dat ik er nieuwe fiets van heb gekocht maar nu was het plan een nieuwe bril.

Vanochtend had ik een afspraak bij een brillenzaak en bij het meten bleek dat mijn oude bril te veel minnetjes had waardoor ik moeite had met lezen. Pfff de aftakeling waarvan ik dacht dat deze was begonnen kan dus nog even worden uitgesteld. Dan zit je toch gelijk een stuk beter op zo'n stoel.

Ik kreeg een ea of andere rare 'nerdy' bril op waar de nieuwe glazen waren ingezet zodat er even getest kon worden op het lezen van de zeer kleine letters van elk contract. Het duurde even voordat mijn ogen waren gewend aan de nieuwe sterkte maar ik hoefde niet langer mijn armen uit te schuiven voordat ik de tekst kon lezen, EUREKA ! Ik kan dus niet langer beduveld worden, ik lees de kleine lettertjes weer.

Na het opmeten ging ik de zaak in om een mooie bril uit te zoeken, ik had er al eentje gezien maar wilde toch nog even rond kijken of er nog meer van mijn gading bij was. Ik eindigde met twee brillen waar ik niet tussen kon kiezen en besloot uiteindelijk hulp te vragen. Ik vroeg 2 medewerkers om hun mening, qua prijs maakte het niets uit dus ze konden eerlijk zijn en allebei kozen ze de dezelfde bril dus daar ben ik dan maar voor gegaan.

Je kon kiezen tussen de optie 2 brillen voor de prijs van een of korting op een bril. Ik heb altijd 2 brillen gekozen en achteraf bleek dat ik er maar een altijd droeg dus besloot ik nu voor de korting te gaan. Het kostte me totaal €178,00, ik heb dus zelfs geld over uit mijn spaarpot. Ik ga vandaag eerst maar eens de spaarpot leeg gooien bij de bank dan is in ieder geval mijn lopende rekening weer bijgevuld en dan bedenk ik later wel wat ik met extra geld doe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten