zondag 17 januari 2016

Koude rubbers

Toen ik vanochtend een oog open kreeg zuchtte ik eens diep, ik had de avond ervoor eens goed tegen mezelf gesproken dat ik zou gaan sporten dus met veel tegenzin stapte ik uit mijn warme bed.(ik had toch zo'n zin om te sporten, joh)  Eenmaal aangekleed ging ik op weg naar mijn auto, verhip het heeft gesneeuwd. De sneeuw was nou niet dusdanig dat je er wat mee kon, het is een laagje van helemaal niets maar goed het is sneeuw. Ik probeerde mijn auto in te komen en dat ging tot mijn grote schrik niet, alles zat vastgevroren. Ik durfde niet heel hard te gaan trekken want dan trok ik de rubbers kapot, wat nu. Aangezien elk nadeel ook z'n voordeel heeft besloot ik in al mijn wijsheid om dan maar niet gaan sporten als de weergoden mij al niet gunstig gestemd zijn dan..(oh, wat een heerlijk smoesje)

De buurvrouw kwam zonder problemen in haar auto, wel potverdrie waarom ik dan niet. Ik zag echter het probleem al, ik had mijn auto precies tegenover een doorgang gezet waar de koude wind heerlijk vrij spel heeft gehad en daar tegen waren mijn autorubbertjes niet bestand, ach dan maar niet sporten, oh oh wat errug zeg.

Eenmaal terug in huis besloot ik op zoek te gaan naar een stickie (nee, geen joint) dat je kunt gebruiken voor het insmeren van de rubbers. Ik had hem toch ergens....ea werd uit de kasten gehaald en ja hoor, achteraan in een bakkie lag het stickie (nee, ik al toch gezegd geen joint) Ik moet echter wachten totdat mijn auto is ontdooit en dan kan ik het pas toepassen. Even snel googlen of er ook andere oplossingen zijn en wat blijkt WB.40 is ook een goede oplossing is, dus als het stickie niet werkt dan kan ik nog altijd de WB.40 olie gebruiken.

Twee piepkleine in het roze geklede buurmeisjes kwamen ook naar buiten. Ik observeerde ze vanuit mijn woonkamer, de een heeft al een keer sneeuw gezien maar de jongste dus niet. Die was helemaal verbouwereerd, die stond maar naar de grond te staren en liep voorzichtig heen en weer alsof ze het niet helemaal vertrouwde. Ze vond het maar niets, ik kan het haar niet kwalijk nemen als je dan toch een keer sneeuw moet zien dan moet er ook een goede pak liggen maar dat was helaas niet het geval deze ochtend.

Sneeuw is mooi als het valt, als het maagdelijk op de grond ligt zonder allerlei voetstappen erin maar daarna is het werkelijk walgelijk. Blubber, glad, smerig. Het liefste zie ik het vallen en dan op miraculeuze wijze weer verdwijnen.

1 opmerking:

  1. Ach zoveel mogelijkheden motorolie,vaseline, kokosolie,babyolie,roomboter, en zo vergeet ik erg nog veel een werkt iets beter of langer dan ander maar het werkt :)

    BeantwoordenVerwijderen