zaterdag 23 januari 2016

Kamperen

In mijn vorige blog meldde ik dat ik een enorme hekel aan kamperen had. Ik heb daar eens over nagedacht, waarom heb ik daar nou zo'n een hekel aan. Kamperen is goedkoper dan een hotel dus waarom wil ik dat niet.

Toen ik klein was gingen we nog wel eens met de hele familie kamperen. Ik weet nog dat we een keer zijn gaan kamperen in NL en dat het werkelijk de hele vakantie (2 weken) met bakken uit de lucht kwam vallen, oh wat hadden we een lol. Ik kon werkelijk geen bordspel meer zien na die vakantie.

Vroeguh was alles beter zegt men vaak, nou ik kan je vertellen de campings die ik in mijn jeugd heb bezocht niet. De toiletrol-onder-de-arm camping vond ik een ramp. Je moest bijvoorbeeld een keer heel nodig en net op dat moment was alles bezet. Wat ook wel eens gebeurde was dat ik op het toilet het nodige lawaai (en laten we eerlijk wezen dat overkomt iedereen wel eens)  aan het produceren was en ik kon op dat moment wel door de grond zakken. Ik bleef dan lang genoeg zitten om er zeker van te zijn dat de mensen die op het moment-supreme aanwezig waren inmiddels al lang weer vertrokken waren.

Ik kan me nog een kampeer trip herinneren met het sport elftal waarin ik me dat jaar bevond en het was een ramp, het weer zat niet mee. (en toch was het ook wel weer gezellig hoor) We lagen met ongeveer 20 vrouwen in een hele grote tent, luchtbedden, slaapzakken. Je kunt je voorstellen dat het een compleet kippenhok was.

Ik lag naast mijn beste vriendin die ik (helaas voor haar) midden in de nacht wakker maakte omdat ik het zo koud had dat ik de slaap niet kon vatten. Zij had het warm genoeg en trok haar joggingbroek uit die ik vervolgens weer aantrok. (de lieverd) De volgende ochtend bleek ik naar het einde van de tent te zijn afgedreven omdat de tent niet helemaal waterdicht bleek te zijn en er die nacht zoveel regen was gevallen dat de grasmat waar we op stonden het niet meer aankon. Ik kan je vertellen wakker worden terwijl je tegen het tentdoek aan dobbert met je luchtbed is een rare gewaarwording.

Ik herinner me ook nog een tripje, weliswaar niet in een tent maar in een blokhut (was het eigenlijk ook niet, bouwkeet is een beter woord) die ik maakte met mijn klas van de basisschool. Jongens en meisjes gescheiden natuurlijk en de jongens vonden het erg leuk om midden in de nacht met hun voeten tegen de muur te gaan bonken. Niemand van de meiden durfde het aan om hier wat van te zeggen, ik ook niet maar toen ik werkelijk mijn bed uit bonkte (stapelbedden die tegen een houten wandje aan stonden) ging ik woest verhaal halen. Ik moet zeggen, het was gelijk stil, ik maakte blijkbaar indruk.

De weinige kampeer trips die ik heb gemaakt waren geen groot succes. Het waren geen complete rampen maar om nu spontaan een kampeer vakantie te boeken vind ik nog een te grote stap.

3 opmerkingen:

 1. Ik ben ook niet zo van het kamperen, ik heb het in het verleden wel gedaan. Maar sinds 10 jaar hebben wij een caravan en dat is zo heerlijk luxe kamperen. Geen kou (een vaste kachel, een lekker bed, een wc, een keukentje en ruimte genoeg om je spullen in op te slaan, die ook niet klam worden. Een klein huisje, heerlijk van jezelf !
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :-D zo super leuk te lezen en dan te bedenken dat ik zo beetje vanaf de luiers met mijn ouders tot een jaar of 10 terug met onze kinderen hebben gekampeerd we hebben het altijd zo leuk gehad.
  Ohja zeker zijn we ook wel eens een hele zomer verregent en wij gingen echt niet 1 weekje kamperen maar we gooide de tent soms een heel zomer seizoen ergens neer als het leuk was, en anders vertrokken we gewoon weer naar een andere camping voor wat weken.
  Op den duur hebben we een grote caravan gekocht, maar uhm nee dat vonden we niks en die verkochten we weer na 2 zomer seizoenen, daarna gingen we weer vrolijk verder met de tent.
  Zelfs toen de kinderen net geboren waren, gingen we er op uit met de tent haha dochter was 10 dagen toen we er al weer op uit gingen :-D
  Dus wij zijn alleen maar positief over kamperen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eurominderen; ik neem mijn 'petje' voor je af, geef mij maar een huisje en/of hotel zoals tientonnerelf al meldde.

  BeantwoordenVerwijderen