donderdag 12 januari 2017

Kapot

Aangezien ik op donderdag een avonddienst heb, doe ik gedurende de ochtend een stofzuigronde. Dus ook vanochtend, ik stond 'heerlijk' te stofzuigen toen dat ding ermee op hield, ja midden in een sessie. &^%%$ Heb ik de stekker er soms per ongeluk uit getrokken, nee hij zat er nog steeds goed in. De aan-uit knop maar eens geprobeerd, nog steeds gaf dat ding geen sjoege.

Afbeeldingsresultaat voor boos iemand striptekening

De stekker eruit gehaald en een andere stopcontact geprobeerd, hij deed het weer. Ik baalde eerst want dit zou betekenen dat er iets mis is met het stopcontact en dat vindt ik veel erger. Snel mijn zwager via de app gevraagd of hij kon langskomen wanneer hij tijd had om de stopcontact te maken. Ik ging daarna snel verder met het stofzuigen van mijn woonkamer, douche, bij-kamer,hal en keuken.

Aangezien ik niet genoeg snoer heb om ook nog de slaapkamer te doen zonder van stopcontact te wisselen moest ik er toch aan geloven. De stekker werd in een ander stopcontact gestoken en ik wilde vrolijk, ahum verder gaan maar wederom gaf dat stomme ding geen sjoege. Het lag dus niet aan mijn stopcontacten maar aan het apparaat. Ik kreeg hem niet meer aan de praat. De slaapkamer is dus deze week niet gedaan, och wee, geen ramp zo smerig ben ik nu ook weer niet dus dat kan wel even.

Ik tuurde met een boze blik naar de stofzuiger, mopperde wat en bedacht dat ik als consuminderaar toch een poging zou moeten wagen om dat stomme ding te maken. Mmmm, de vorige keer dat ik iets wilde maken had ik het desbetreffende apparaat uit elkaar gehaald maar kreeg het niet meer in elkaar ondanks uitleg via youtube. Wat te doen, ik weet het nog niet, aangezien ik maar een keer per week stofzuig heeft het ook geen haast (ben alleen geen huisdieren en werk fulltime dus meer is ook niet nodig)

De stofzuiger zelf doet het nog goed, ik krijg hem alleen niet meer aan. Het betekent dus dat de drukknop geen contact meer maakt met de....tja wat..nou ja wat er onder zit. Misschien is dit een klusje voor tijdens het komende (sneeuw) weekend, het ergste wat kan gebeuren is dat hij het niet meer doet en dat doet hij nu ook al niet dus...wie weet waag ik een poging voordat ik een nieuwe haal.

9 opmerkingen:

 1. Misschien moet je ook maar denken: kapotter kan toch niet, dus je kunt allicht eens onder de motorkap kijken. En anders zou ik overigens niet te snel kopen, maar ook even op Marktplaats of zo'n weggeefsite kijken. Als je bijvoorbeeld samenwoners hebt, dan heb je vaak een stofzuiger over. Ik heb mijn extra exemplaar bijvoorbeeld ook weggegeven toen ik ging samenwonen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De stofzuiger is nu helemaal kapot, kreeg hem niet eens los, alle schroefjes eruit en toch bleef hij ergens achter haken. Ik vermoed dat het startmechanisme helemaal kapot was en ergens achter bleef haken zodat ik er niet bij kon, dus toch op zoek naar een nieuwe.

   Verwijderen
 2. Hai,
  Ik reageer op je vraag, op een ander blog, over de potjeskachel. Ik ben een fervent gebruiker ervan. En wil je via mail best hier meer over vertellen.

  Ik heb huisdieren en toch ga ik met een gerust hart van huis, terwijl het kacheltje lekkere warmte afgeeft. Laat me maar weten of je meer info wilt. groetjes, Astrid C.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai,
  Ik reageer op je vraag, op een ander blog, over de potjeskachel. Ik ben een fervent gebruiker ervan. En wil je via mail best hier meer over vertellen.

  Ik heb huisdieren en toch ga ik met een gerust hart van huis, terwijl het kacheltje lekkere warmte afgeeft. Laat me maar weten of je meer info wilt. groetjes, Astrid C.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil het graag ook eens proberen, je hebt er dus geen problemen mee, toch maar eens proberen al was het maar omdat ik zo nieuwsgierig ben. Een vraag blijft bestaan, is makkelijk in elkaar te zetten. Mocht je willen dan mail me maar. Helemaal top!

   Verwijderen
  2. Wat is je e-mailadres, want dan kan ik je een foto sturen, zodat je ziet hoe het bij mij staat en waarom ik het veilig genoeg vind om van huis te gaan.
   Of mail me op mijn e-mailadres. Ik ben daarmee ingelogd om te kunnen reageren, dus ik neem aan dat jij dat kunt zien.
   Grtjs Astrid C.

   Verwijderen
  3. Ik krijg hem niet te zien....knudde.

   Verwijderen
 4. Zou het niet zo zijn dat een bepaalde groep (waar een deel van de stopcontacten op zit) is uitgevallen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, daar had ik zelf ook aan gedacht en heb vervolgens mijn computer erop aangesloten en die draaide gewoon, hetzelfde geld voor het opladen van mijn smartphone. Txh

   Verwijderen