donderdag 25 februari 2016

Jaarafrekening Water

Daar was het dan eindelijk, de mail van het waterbedrijf, wat zou ik moeten bijbetalen, een klein bedrag had ik zelf bedacht. Wat blijkt, ik krijg €75,00 terug en mijn maandelijkse afrekening wordt verlaagd naar €8,22 ipv €15,00. Heerlijk, kijk daar doe je het voor.

Alleen ik weet eigenlijk niet wat ik doe. Ik let alleen op dat ik geen water verspil, douche me om de dag, doe 2 keer per week de afwas (dat is eerder lui dan opletten) Ik spaar mijn afwas op en als de afwasbak vol is zet ik de afwasmachine aan (maw ik ga afwassen want ik heb geen afwasmachine) of wanneer er geen spullen meer zijn om mee te koken, het ligt eraan welke als eerste noodzakelijk is.

Recentelijk ben ik begonnen met het weggooien van mijn afvalwater (als ik heb schoongemaakt) door het toilet. ik vind het gewoon zonde om dit water door de gootsteen te gooien. Alle beetjes helpen

Het bedrag gaat wederom gedeeltelijk naar mijn hypotheek aflospotje, het zijn de kleine dingen die het hem doen. Als je dat over een jaar uitspreidt dan spaar je nog aardig wat bij elkaar. Er gaat €50,00 euro naar dat potje en €25,00 richting het vakantiepotje.

Ik heb een aantal spaarpotjes, niet te veel anders raak je het overzicht kwijt maar tot nu toe ben ik tevreden met deze;

Extra Hypotheek
Vakantie
Zorgkosten
Verbouwing
Nieuwe auto
Inrichting woning

Sommige krijgen maandelijks er wat bij, sommige alleen als er wat extra's te verdelen valt. Dit keer gaat het extra geld naar de hypotheek en de vakantie. Volgende maand krijg ik een 'cadeautje' van de verzekering terug (teruggave 12e maand) en die gaat naar de verbouwing. (ivm het isoleren van de kruipruimte)

Zoals ik al eerder zei, het zijn de kleine dingen die het 'm doen.

2 opmerkingen:

  1. Mooi zeg! Ik kreeg een flinke naheffing, vanwege het doorlopende toilet dat ik pas vrij laat opgespoord had. En dus een hoger maandbedrag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Da's knudde zeg, gelukkig nu wel opgespoord las ik laatst.

    BeantwoordenVerwijderen