zondag 14 februari 2016

Beslissingen

Afgelopen week de papieren opgestuurd vwb het laten aanmaken van een beleggingsrekening bij mijn bank. Het geld wat ik apart zette via een verzekering laten uitbetalen en daar mag de bank mee aan de slag. Ik had het hier al eerder over en de belangrijkste reden was toch het kostenplaatje bij die eerder afgesloten 'verzekering'. Er bleef per jaar zo'n €80 euro aan de strijkstok hangen en wat kreeg ik daarvoor terug, een belegging die niet veel deed, die minder opbracht dan ik inlegde en administratie kosten voor iets wat ze niet of nauwelijks deden. Het was ook zo dat naarmate de belegging meer waard zou worden in de loop der tijd de kosten nog meer zouden groeien en dat zinde me totaal niet.

Ik begrijp best dat het ene jaar niet het andere jaar op de beurs is maar als je al een x-aantal jaren niet of nauwelijks 'winst' maakt dan doen ze toch iets niet goed. Ik zal deze nieuwe beleggingsrekening beter in de gaten kunnen houden omdat het zichtbaar zal zijn bij het inloggen via internetbankieren. Ik kan dus zien wat ze doen met mijn geld. Ik heb gekozen voor een neutraal profiel. De contactpersoon heeft precies uitgelegd wat dat inhoudt en met de eventuele negatieve schommelingen kan ik leven, ik zal niet direct in paniek raken wanneer er een slecht jaar tussenzit, dat is inherent aan beleggen.

Ik heb bovendien een aantal andere administratieve beslissingen doorgevoerd, zo heb ik mijn maandelijks spaarbedrag verhoogt daar heb ik dan geen omkijken meer naar en de rekening groeit zonder dat ik daar ook maar enig omkijken naar heb. Het andere 'ding' dat ik heb besloten is dat ik het aflossingsdoel vwb het extra aflossen los laat, ik heb een minimum maar ik wil MEER dus vanaf nu gaan alle extra's gaat naar die rekening en dan hoop ik dat er aan het eind van het jaar meer op staat dan mijn minimum gestelde target. Het aflosvirus heeft toegeslagen, ik denk dat dit mede komt omdat ik niet langer afhankelijk wil zijn van een baan. Ik zal er altijd een nodig blijven hebben maar ik wil de afhankelijkheid drastisch verminderen.

Begrijp me niet verkeerd, ik wil graag mijn baan behouden maar als de ene reorganisatie de andere opvolgt is dat niet leuk en hoe minder ik daar afhankelijk van ben hoe beter. Financiele vrijheid wie wil dat nou niet.

2 opmerkingen:

  1. Slim, ik ben vorige week begonnen met beleggen. Zelfs in de drama beursweek vorige week sta ik op winst op dit moment...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, dat aflosvirus!! Ik zou ook niet speciaal de hele dag achter de geraniums willen zitten, maar het feit dat het niet MOET en dat je bij onverwachte dingen, die nu eenmaal gebeuren, niet direct in de stress hoeft te schieten; dat lijkt me heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen