zaterdag 19 februari 2022

Stormschade

 Eunice heeft de afgelopen 24 uur goed huisgehouden in onze familie. Het hoogtepunt van de storm werd hier rond 19.00 bereikt en mijn nicht appte de volgende tekst met foto's 'dat was onze boom maar de brievenbus staat nog' De boom was gelukkig van hun huis afgevallen en had behalve hun oprit niet iets vernield, zelfs de brievenbus kwam ongeschonden en fier overeind staand tussen de takken weer te voorschijn. 

Een wonder want het was geen klein boompje, wat zeg ik het was een behoorlijke beest van een boom. De rest van de avond werd besteedt aan het opruimen van hun oprit.

Een uur later meldde mijn zus dat bij hun de veranda was weggewaaid. Ook daar was er weer een geluk bij een ongeluk alles was heel gebleven zelfs de veranda, ook al lag deze in stukken bij de buren in de tuin. Vreemd genoeg waren alle onderdelen van de veranda heel gebleven, dat wordt dus als een soort bouwpakket e.a. weer in elkaar zetten.

Voor wat betreft mijzelf is alles gelukkig goed gegaan. De beide balkons had ik leeggehaald en daar ben ik blij om, ik denk dat diverse onderdelen het niet hadden overleefd als ik ze niet binnen had gezet. 

We sloten op het werk (gelukkig) iets eerder dan gebruikelijk en ik had gedacht met de fiets aan de hand lopend naar huis te moeten maar het fietsen ging wonderbaarlijk goed. 

Ik moest echter om rijden omdat er op verscheidene plekken bomen waren omgewaaid. Echter vlak bij huis kwam ik midden in een mini windhoos terecht. Ik vond het eng en fascinerend tegelijkertijd. Ik zag hem aankomen maar voordat ik wist zat ik er al in. Ontwijken kon niet meer. Gelukkig hebben de grote stukken in de windhoos mij gemist en heb ik alleen wat bladeren lopen happen. Hoe plotseling de windhoos opstak hoe plotseling hij ook weer stil viel. 

De rest van de avond heb ik rustig voor de tv doorgebracht, soms hield ik mijn adem in vanwege de enorme harde windvlagen die het gebouw teisterde. De ramen piepten en knerpten in hun spongingen. Ondanks het feit dat mijn huis is omgeven door bomen is er niet een omgewaaid. (voor zover ik dat nu kan zien & beoordelen) 

Hopelijk hebben jullie ook allemaal veilig, heel en zonder al teveel schade Eunice doorstaan. 

2 opmerkingen:

  1. Da's best wel spannend en eng om onderweg te zijn met dit weer. Een boom kan raar vallen.

    BeantwoordenVerwijderen