zaterdag 29 februari 2020

VVE spagaat

We hebbben als vve momenteel niet veel in kas, te weinig naar mijns inziens. Nu heeft onze beheerder die zorgt voor contacten met aannemers, energiebedrijven e.d. ons een offerte voor groot onderhoud achterzijde gegeven.

Er bleken maar 2 offertes te zijn binnen gekomen en dan ook nog voor een bedrag waardoor onze hele reserve ineens op is, dan zijn we blut, leeg en nog meer van dit soort loze uitdrukkingen.

De voorzitter en ik waren er een beetje stil van. Dit is dezelfde beheerder die er constant op hamert dat onze standleidingen oud worden (gebouw stamt uit 1955) en dat we reserve moeten opbouwen voor het geval dat er een (of meer)  knapt en vervolgens heeft datzelfde bedrijf het lef om ineens al onze reserves op te maken. We vermoeden dat er totaal niet is gekeken naar onze financiele situatie (wat wel hun taak is) en de prijs van de offertes vwb de werkzaamheden.

Ik had het netjes gevonden als je als beheerder had gezegd, jongens kijk even naar jullie financiele situatie het is verstandiger om nog even 1 jaar te wachten dan ziet het er allemaal wat rooskleuriger uit vwb de centjes. Dat hebben ze niet gedaan ipv daarvan trekken ze de pot leeg, compleet leeg.

Het stoorde ons ook dat er totaal niet is gecommuniceerd dat de offerte aanvragen stroef zijn verlopen, geen enkele vorm van communicatie daaromtrent.

De voorzitter en ik hebben afgelopen zaterdag tijdens een kop koffie al lopen schrappen in de offertes maar het zit me nog dwars. We hebben gewoon niet genoeg vet op de botten om eventueel een financiele tegenvaller zoals het knappen vd standleiding op te vangen indien we het groot onderhoud aan de achterzijde laten doorgaan.

Ik heb na een slapeloze nacht nu voorgesteld om nog 1 jaar te sparen en dan in 2021 het te laten doen. We zouden dan zo'n €75.000 op de rekening hebben en dan kunnen we een eventuele 'klap' wel opvangen. Ik ben benieuwd wat de voorzitter zegt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten