dinsdag 14 januari 2020

Krachttraining

Vorig jaar was een van mijn doelen 5 kilo afvallen. Dat is gelukt, onsje voor onsje, kilo voor tergend langzame kilo. Gedurende de feestdagen was ik mijn mojo een beetje kwijt, de flow waarin ik zat was foetsie. Nou ja dacht ik, feestdagen, hoe je het ook wendt of keert je eet meer dan normaal. Daarom was ik ook zo blij dat ik meer dan 5 kilo kwijt was, ik had wat speling.

1 kilo erbij, gelukkig de schade is mee gevallen na zo'n feestmaand. Nu weer mijn mojo vinden maar dat gaat nu ineens niet meer zo makkelijk. Het gewicht was en is nu stabiel maar toch opletten en de touwtjes weer wat strakker in handen krijgen. Ik bedacht me ineens dat je door krachttraining vet kwijt raakt maar spieren opbouwt en......spieren wegen meer dan vet. Dat kon ook nog wel eens de reden zijn dat ik nu her en der toch weer wat onsjes oppik.

Hoe kom ik dat nu te weten, aha ik meet mijn taille maar weer eens op. Eens in de zoveel tijd deed en doe ik dat en nu moest ik het maar weer eens doen. De laatste keer was ergens begin 2019 en dat was dus nog voordat ik begon met de zwaardere krachttraining.

Waar is nu toch die taillemeter? Eenmaal gevonden keek ik vol ongeloof naar het resultaat. Wtf....7 cm eraf, klopt dat wel? Centimeter er nog een keer omheen, ja het klopt. Ik dolblij, nog nooit was ik zo 'dun'. Het gewicht is momenteel stabiel (ook tevreden mee) maar ik merk en nu zag ik ook daadwerkelijk wat mijn zwaardere krachttraining teweeg brengt. Whoopie!!!

Hopelijk gaan er dit jaar toch nog wat kilo's af maar ik blijf zeer zeker de krachttraining doen. Eens in de zoveel weken de trainingen wat aanpassen zodat mijn lichaam weer een 'schrikmoment' krijgt en er weer andere spieren worden belast of dezelfde spieren zwaarder belast. Wat dat betreft ben ik zeer blij met pin.trest en insta zodat ik leuke workout video's kan bekijken en nieuwe oefeningen kan intergreren in mijn krachttraining workouts.

Op dit moment ben ik gek van de kettlebelt trainingen en die voel ik goed. Spieren waarvan ik dacht dat ze al waren geactiveerd worden nog eens even goed aangepakt. De kettlebelt workouts pakken ook gelijk goed mijn core spieren aan. Samen met de medicijnbal krijgt mijn hele lichaam een goede stevige workout.


1 opmerking:

  1. Wat goed zeg :) Krachttraining is ook best leuk om te doen, ik wil het ook weer gaan oppakken. Waar haal jij je oefeningen vandaan? Ik denk dat ik ook mijn ketllebells eens uit de kast ga halen, die liggen daar te verstoffen haha...Leuke blog trouwens ;)

    BeantwoordenVerwijderen