zondag 12 januari 2020

Eindelijk klaar!

Deze week was eindelijk ook de week waarin het plafond van mijn toilet weer als vanouds strak in de lak werd gezet. Ik had de week ervoor een mail gekregen van de aannemer dat er een schildersbedrijf zou komen om het af te maken.

Helemaal in de veronderstelling dat ook nu eerst weer een planner zou komen ruimde ik dus nu eens niet de toilet uit en je raadt het al, geen planner maar daadwerkelijk een hele echte schildermeneer kwam. Hij vroeg mij wat voor een verf ik erop had willen hebben.

' nou' zei ik enthousiast  'dezelfde verf die ik ook in de gang heb gebruikt en waar een foto van is gemaakt door de allereerste planner v.w.b. de verfcode'

Aan zijn gezicht te zien wist ik hoe laat het was en zuchtte maar eens diep.  Hij wist van niets, daar kon hij ook niets aan doen dus ik werd al niet eens meer geirriteerd, het zij zo. Hij bood aan om dan maar de verf te halen. Ik leidde hem naar mijn verf voorraad toe en meldde dat hij mijn verf wel kon gebruiken mits dit nog goed was. Gelukkig was dat het geval en hij toog aan het werk. Het duurde welgeteld 20 minuten en klaar was hij.

Hij vroeg netjes of ik wilde dat hij het plafond spotje er weer in zou duwen maar vertelde hij erbij het was beter als het eerst zou drogen anders plakte het spotje vast aan de nog natte verf. Nu zou dat geen probleem zijn maar mocht ik ooit nog iets aan het plafond willen doen dan zou dat wel moelijkheden opleveren.

Prima, leg mij uit hoe ik dat ding straks weer in het plafond krijg en ik doe het zelf. Later op de dag toen alles droog was had ik inderdaad geen enkel probleem met het terugplaatsen van het spotje. Alles ziet er nu weer strak uit. Wie had dat gedacht, dat zo'n klein gat zulke problemen op zou leveren.

Het gat was niet het probleem, de ongelofelijke burocratische rompslomp eromheen was wat mij vaak tot wanhoop dreef. De onnodige overbodige planning wat er mee gepaard ging. Gelukkig kan ik nu dat hoofdstuk afsluiten en achter me laten. Het geheel leerde mij een belangrijke les, soms heb je ergens totaal geen controle over en moet je het maar over je heen laten komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten