zondag 30 juli 2017

Verkopen

Terwijl ik gisteren het vorige berichtje de lucht in slingerde bekroop mij het gevoel, waarom begin je nu alvast niet. Het is hondenweer en voor de rest ben je in het huis klaar, geen huishoudelijk werk wat op je wacht dus waarom niet. Enige tijd geleden had ik al diverse dvd's uit mijn gigantische collectie gesorteerd om weg te doen maar ik kon het niet over mijn hart krijgen om deze zo maar 'weg' te doen.

Dus ik toog aan het werk, ik heb er vele in de verkoop gedaan via het blauwe mannetje. Ik ben benieuwd hoe dit zal gaan, wordt het wat of wordt het helemaal niets. Ik heb alleen diegene gedaan waar ik wel wat mee zal verdienen. Sommige dvd's stonden al in de verkoop voor 2 of 3 euro inclusief verzendkosten, tja daar heb je dus helemaal niets aan omdat het blauwe mannetje ook nog een winstpercentage opsnoept. Die 'onverkoopbare' heb ik apart gehouden, misschien dat ik die via FB nog probeer te slijten voor een eurootje de stuk als men deze zelf komt ophalen of wie weet geef ik ze weg. Ik weet het nog niet, ik wacht eerst maar eens af hoe de verkoop van de rest gaat.

Er staan nu ongeveer zo'n 25 dvd's via mijn account te koop. Dit is de eerste keer dat ik dit heb gedaan, ik heb ooit in een ver verleden diverse boeken te koop gezet. Die ik vervolgens voor een habbekrats verkocht, ik was meer tijd kwijt met het regelen van de verzendingen dan dat ik er iets voor terugkreeg. Ach, ik was ze kwijt en op dat moment was dat het belangrijkst.

Ik was zo lekker bezig dat ik ook al ben begonnen om de kast in de bijkamer leeg te halen. Wat gooi ik weg, wat wil ik houden, waar moet ik nog even over na denken. Het is niet zo dat ik hem al helemaal leeg heb maar de 4 lades die erin zitten heb ik inmiddels nagekeken en van de 4 zijn er nu 2 leeg, het schiet dus op.

Wanneer ik over 3 weken vakantie heb ik in ieder geval al een beginnetje gemaakt met de to-do-list en dat scheelt al weer.

4 opmerkingen:

 1. Als de moeite veel meer wordt dan de opbrengsten, kan je vast nog veel spullen kwijt bij een kringloopwinkel die de opbrengsten aan een goed doel besteed. Succes met uitmesten! Ik hoor veel mensen om me heen die er ook mee bezig zijn. Nu ik nog iets harder Aan de slag ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uitmesten is het juiste woord. Het voelt gewoon lekker als je alles hebt opgeruimd, nakeken en weggedaan.

   Verwijderen
 2. Ik zou me niet te rijk rekenen op dvd's, die gaan meestal in bulk weg voor hooguit 50 cent per stuk. De meeste mensen kopen geen dvd's meer, maar downloaden of kopen Blu-ray. Vooral met de opkomst van de 4k-televisies.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verwacht er ook niet zo heel veel van. Dat van Blu-Ray klopt niet helemaal, bij ons in de bibliotheek is die er helemaal uit, werd gewoonweg niet geleend. De normale DVD echter weer wel.

   Verwijderen