donderdag 20 juli 2017

Irritante spamberichten

Ik was bezig mijn eigen blog aan het doorbladeren en kwam tot de ontdekking dat er in de reacties constant spam van bijna dezelfde man/instantie/bedrijf staan. Het zijn allemaal fantastische verhalen over leningen en zielige instanties die geld nodig hebben of mij vertellen hoe ik zo voordelig mogelijk aan geld kan komen. Hoe kom ik hier van af, behalve dat ik er nu een behoorlijk aantal al heb verwijderd.

Ik reageer er niet op maar ik vindt het bloed irritant dat zo'n spammer op mijn blog lezers probeert te verleiden. Ik heb er geen reclame op staan, niet omdat ik dat niet wil maar omdat ik te lui ben om dit uit te zoeken hoe maar dit wil ik ook niet. Heeft iemand een idee hoe ik dit tegen kan gaan, kan ik dit als spam rapporteren of signaleren zodat het er niet meer op kan worden gezet. Wie o wie heeft een oplossing.

2 opmerkingen:

  1. Haha, ja, die heb ik ook! Wat ik deed toen ik nog bij Blogspot zat: aangeven dat bij oude berichten (ik geloof dat ik dan na 7 dagen had) de reacties handmatig goedgekeurd moesten worden. Dan filter je het grootste gedeelte er wel uit.

    BeantwoordenVerwijderen