zondag 23 juli 2017

Klacht

Vlak bij mijn hutje groeit een boom, deze staat op ons terrein maar die boom is groot, heel groot en heeft wortels die de stoep welke er vlak voor ligt omhoog drukt. Het was zelfs nu zo erg dat er enkele tegels parmantig omhoog staken en als er dan iemand overheen fietste maakte dat zo'n lekker geluid als ik in mijn bedje lag. Wat te doen....(wat een luxe 1e wereld probleem toch)

Ik mailde de gemeentelijke buitenlijn, er lopen hier immers ook aardig wat senioren met zo'n racemonster rond en ik zag het al helemaal gebeuren dat er eentje een ongelukje kreeg doordat die tegels los lagen. Ik beken ook eerlijk, het was ook in mijn eigen belang. Ik ergerde me aan het geluid dat die losliggende tegels maakte als er iemand overheen reed, hoe kleinzerig dat ook mogen klinken. Toen ik eenmaal wist dat het geluid daar vandaan kwam ergerde ik me er steeds meer aan. (wat een trutje he)

Het formulier van de gemeente werd ingevuld op woensdag en tot mijn stomme verbazing zag ik op vrijdagavond dat er iemand aan het werk was geweest. Er lag her en der wat zand en de tegels lagen allemaal weer keurig in het gelid. Nou ja zeg, wat krijgen we nou, zo snel.

Ik heb 17 jaar lang gewoond in een sociale huurflat maar als je daar toch eens wat doorgaf aan de buitenlijn van de gemeente dan moest je blij zijn als het dezelfde maand nog werd gemaakt. (behalve milieu overtredingen daar zijn ze in deze gemeente zeer strikt in)

Ik weet nog goed dat ik hier in de winter van 2014/2015 kwam wonen en me helemaal verbaasde over het feit dat de wegen hier zo vaak werden schoongemaakt na een hevige sneeuwbui. Ik zag zo'n grote sneeuw schuifmachine wel 2 keer (soms 3 keer) op een avond langs komen terwijl ik deze in mijn sociale huurflat alleen de grote weg zag doen. Nu moet ik wel eerlijk zeggen, toen woonde ik 3 hoog en dan zie je ook niet altijd ea voorbij komen maar wow, soms zie/merk het klasse verschil vwb de wijk. Maar in mijn oude wijk deden ze geen kleine zijwegen van de grote weg zoals ze dat hier wel doen.

Het helpt natuurlijk ook dat ik recht tegenover een belangrijke overheidsinstantie woon die voor deze gemeente een grote werkgever is dus die moet je wel te vriend houden.

Ik weet ook wel dat ik momenteel ..ahum...op stand woon en voor wat betreft sommige dingen merk je dat wel. Hier ligt geen complete huisraad bij de ondergrondse container, hier schreeuwt geen 'viswijf' naar haar kinderen dat ze elkaar met rust moeten laten, hier hebben geen echtparen openlijk ruzie, hier worden geen vuilniszakken naar beneden gedonderd omdat de eigenaar te beroerd is om deze fatsoenlijk weg te brengen. Hier zitten geen junkie's naast de deur, hier krijg ik geen Oost-Europeanen aan de deur omdat ze zich vergist hebben in de deur van hun dealer.

Nu ik dit gezegd hebt zul je net zien dat dit natuurlijk allemaal binnen afzienbare tijd wel gebeurt. (wet van murphy) Maar de stoep is in ieder geval gemaakt en kan weer een tijdje mee wat dat betreft ben ik blij dat ik tegenwoordig in deze wijk woon.

1 opmerking:

  1. Misschien ligt het er ook wel aan hoe de bewoners zelf omgaan met voorzieningen in de wijk?
    Kom je nog wel eens in je oude wijk en ziet het er nog steeds verwaarloosd uit?
    Het zou misschien ook kunnen dat de dienstverlening van de gemeente is verbeterd.

    BeantwoordenVerwijderen