zaterdag 29 juli 2017

Vakantie klusjes

Nou moet je bovenstaand met een hele grote korrel zout nemen hoor. Ik neem me altijd van alles voor en het eindigt ermee dat ik nog niet eens de helft heb gedaan omdat ik lui ben, geen zin heb, iets anders ga doen kortom vakantie hou.

De lijst voor dit jaar wordt langer en langer, sommige zijn hele kleine klusjes maar ik noteer ze omdat ik ze anders simpelweg vergeet.


 • Kast massage kamer uit elkaar halen; geeft veel meer ruimte en hij ligt uit zichzelf al zowat uit elkaar. Heel misschien verhuis ik mijn eettafel naar de bijkamer. 
 • Ontspullen; zie bovenstaand, minder kasten betekent dat ik minder spullen kan opslaan dus...
 • 'troep' naar het grofvuil; doe ik elk jaar in de vakantie, heerlijk gevoel is dat, dumping a whole lotta crap of your shoulders.
 • Houten blokjes halen & wit schilderen om 2 kamerschermpjes hoger te krijgen.
 • Bijkamer helemaal af schilderen; al het houten kozijnwerk moet nog, gelukkig zit het grootste gedeelte al in de grondverf dus het schiet al op.
 • Kledingkast opschonen; en dan bedoel ik goed opschonen, niet halfbakken zoals gewoonlijk.
 • Radiatoren schilderen; kun je radiotorverf mengen met muurverf zodat ik hem in de kleur van de muur krijg?
 • Deur woonkamer voorzien van de definitieve verflaag. 
 • Actief worden op marktplaats en het bollekepuntkommeke; dat is dan ook weer een direct gevolg van het ontspullen/minimaliseren wat ik al eerder vermeldde.
 • Lijst maken met daarop hoe om te gaan met mijn 'dossiers' na eventueel overlijden. Een raar vreemd werkje maar ik vindt dat ik niet iemand mag opzadelen met het uitzoeken hoe ze bijvoorbeeld mijn account op FB kunnen laten verwijderen. Hetzelfde geld voor al mijn polissen ed. Alles in een lijst noteren om deze vervolgens ergens neer te leggen/op te slaan/ af te geven enz. Ik ben er nog niet over uit hoe ik dit moet opbergen. Suggesties welkom.
 • Allerlei recepten uit proberen, weer proberen of ik bepaalde groente in een gerecht kan verwerken.
Zoals je ziet, er zijn sommige klussen die wat groter van aard zijn en sommige die ik bijvoorbeeld in een uurtje af kan hebben. Ik heb me voorgenomen dat ik in ieder geval de bijkamer helemaal klaar wil hebben en de deur in de woonkamer en voor de rest zie ik het wel.

Vorige jaar had ik ook een hele lijst maar daar heb ik destijds maar een ding van gedaan. Ik zei het al, niets staat vast gebeiteld. 

2 opmerkingen:

 1. Over die radiatorverf, nee niet doen anders valt de verf er net zo snel weer af als je hem erop smeert. ;) deze verven hebben een totaal verschillende basis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat weet ik maar als ik de verbouwingsprogamma's kijk zegt men vaak schilder de radiator in de kleur van de muur dan lijkt de kamer optisch veel groter. Hoe doen zij dit dan...

   Verwijderen