donderdag 21 september 2017

Vraagbaak isoleren

Afgelopen april heb ik mijn kruipruimte laten isoleren, dat heb ik volgens mij al diverse malen hier de wereld in geslingerd dus daar ga ik het niet weer over hebben. Tijdens de diverse VVE vergaderingen heb ik aan mijn medebewoners gevraagd of iemand met mij wil meedoen om de kosten te drukken. De VVE wil wel isoleren maar heeft dit pas over 5 a 7 jaar op de planning staan. Er kwamen geen reactie's. Oke, dan niet dan doe ik het zelf wel. Ik wil nu warme voeten en niet over 5 jaar. (bovendien wil ik de waarde van mijn huis verhogen)

Afgelopen zomer kwam de eerste naar mij toe, hoe het nu bevalt, of het snel was gegaan, hoe duur was het en nog meer van dat soort vragen. De conclusie was, ze ging het ook laten doen en hoopte dit nog voor de winter voor elkaar te krijgen. Ik heb haar mijn informatie pakket aangeboden en uitgelegd waarom ik voor dat bedrijf had gekozen. Ze meldde dat ze wel even zou langs komen en dan kon ze het zelf wel even zien. Ze is nooit geweest (maar dat maakt niet uit)

Wat schetst mijn verbazing, vanochtend krijg ik een mail van een bewoner even verderop en ook die vraagt hoe het nou voelt, zo'n geisoleerde kruipruimte. Ik heb netjes geantwoord dat ik dat op dit moment nog niet zo heel goed kan uitleggen omdat het naar mijn mening eerst gedurende een wat langere tijd kouder moet zijn geweest. Ik heb echter wel gezegd dat 'mijn gevoel' is dat de temperatuur langer constanter blijft en niet direct naar beneden schiet als ik de kachel s'avonds uit zet om naar bed te gaan. Dat was voorgaande jaren wel anders, kachel uit betekende nog geen half uur later bijna 1,5 graden gezakt omdat die enorm grote kruipruimte alles opslurpte. De echte test is natuurlijk wanneer de echte kou intreedt.

Hoe meer ik erover na dacht over de mail hoe meer ik baalde, nu komen ze wel, hadden ze dit niet eerder kunnen doen, wel potverdrie. Ik snap ook best dat ik niet in iemands portemonnee of situatie kan kijken maar mag ik wel even balen. Wanneer we dit tegelijk hadden gedaan was de prijs van het aanbrengen van het isoleren gezakt. Nu moet ik eerlijk bekennen dat dit niet zo heel gigantisch zou zijn maar toch, het zou zo'n 50 tot 100 euro kunnen schelen.

Ach, het is gebeurt. Ik heb het in ieder geval al gedaan en tot nu toe bevalt het mij uitstekend. Ik zou bijna zeggen, laat de kou maar komen. (maar wacht daar nog maar even mee, hoe langer ik de verwarming uit kan laten hoe meer mij dat in de kosten scheelt)

1 opmerking:

  1. Altijd lastig met een VVE, sinds 1 week wonen wij een een hoekwoning en alles eigen. Geen VVE, geen erfpacht en ondererpacht heerlijk hoor. Kan nu zelf zonnepanelen aanbrengen op het dak zonder toestemming van de hele vve.

    Wij hadden in ons vorige appartement (beneden woning) ook een hele koude vloer. Zelfde al je hier boven benoemd. Na de kachel uit, zaktte de temperatuur heel snel naar beneden.

    Hopelijk heb je er straks veel plezier van.

    BeantwoordenVerwijderen