donderdag 7 september 2017

(spook) factuur

Toen ik vanmiddag thuis kwam lag er post in de brievenbus, een rekening. Het kwam mij volslagen onbekend voor maar toen realiseerde ik me misschien is het een afspraak voor de griepprik. (niet dat ik dat doe, eenmaal gedaan, tweemaal in het winterseizoen ziek geweest)

De envelop werd opengescheurd en er kwam een rekening uit voor een consult langer dan 20 minuten. Duh? wat is dit nu, welk consult en wanneer heb ik dit dan gehad. Het bleek te gaan om een huisartsenconsult op 5 september. Ik wist gelijk, dat klopt niet. Het is mijn vakantie en ik ben in mijn vakantie toch echt niet naar de huisarts geweest. (ik denk dat ik zelfs al 2 jaar lang geen huisarts heb gezien)

De praktijk die de factuur verstuurde was ook niet de praktijk van mijn huisarts. Nadat ik de rekening wat zorgvuldiger had bestudeerd bleken er meerdere foutjes in te staan. De naam was op 1 letter na goed maar ja, toch verkeerd. Ook bleek ik ineens 11 jaar ouder te zijn. De adresgegevens van de praktijk waren op de factuur ook maar voor de helft te zien. Ik besloot de praktijk op te zoeken via internet en even te bellen om fout te laten corrigeren.

De website zag er allemaal zeer professioneel uit maar omdat daar blijkbaar meerdere huisartsen bij aangesloten zijn had je geen algemeen nummer. (alleen voor spoed, nou die bel ik dus niet) Wat nu?
Er stond een mailadres bij en daar heb ik mijn 'klacht' ingediend. (dan heb ik het ook gelijk zwart op wit) Ik heb ze op de fouten gewezen, zonder al te veel van mijzelf prijs te geven en ook gevraagd hoe zij aan mijn adresgegevens komen. Als laatste heb ik doorgegeven dat ik niet van plan ben om de rekening te betalen.

Na verdere bestudering van de factuur zag ik even later toch een huisartsennaam erop staan, heel klein in de laatste zin dus alsnog gebeld. Ze snapten er zelf ook niets van, hoe kan dit nou. De vraag was of ik een foto van de factuur kon opsturen zodat ze dit ook zelf kunnen uitzoeken want dit had ze nog nooit meegemaakt. Het is allemaal heel vreemd, ik weet wel dat ik vanaf nu ook even de declaratie status bij mijn zorgverzekeraar in de gaten zal houden, je weet immers maar nooit.

4 opmerkingen:

 1. Jeetje hoe weten zij nou wie je huisarts is? Hebben ze de database met patienten van je huisarts gehackt?

  Hm.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was helemaal mijn huisarts niet. Ik ken de hele praktijk niet. Heel vreemd allemaal. Ik zou zeggen dat wanneer zo'n factuur wordt opgemaakt zie je toch de juiste adresgegevens bij de juiste client. Weird !

   Verwijderen
  2. Getuigenis over hoe ik mijn Lening van fundingloanplc@yahoo.com heb gekregen ...

   Ik ben Isabella Tyson vanaf 1910 N Halsted St Unit 3, Chicago IL60614 USA ,, Ik heb de afgelopen maanden op zoek gegaan naar een echt leningbedrijf en alles wat ik kreeg, was een hoop scams die me ertoe hebben vertrouwd te maken en op het einde van de dag nam mijn geld zonder iets terug te betalen, alle hoop was verloren, ik werd verward en gefrustreerd, ik vind het erg moeilijk om mijn familie te voeden en beloofde nooit iets te maken hebben met leningbedrijven op internet en ging om hulp vragen van een zeer goede vriend die ik al mijn ervaring met online bedrijven verklaarde en zei dat hij mij kan helpen dat hij weet van een Godsent en bekend bedrijf, genaamd FUNDING CIRCLE PLC, hij verklaarde dat hij gewoon een lening van hen had, hoewel ik nog steeds erg was onzeker over dit bedrijf als gevolg van mijn ervaring, maar ik heb besloten om het te proberen en te doen zoals ik door mijn vriend was aangestuurd en toegepast. Ik geloofde nooit, maar ik probeerde en tot mijn grootste verbazing kreeg ik mijn lening op mijn bankrekening binnen 24 uren, ik kon het niet geloven dat ik zou weer financieel op mijn voet staan. Ik ben blij dat ik het risico heb genomen en om de lening heeft aangevraagd en vandaag bedank ik God dat dergelijke lening bedrijven nog steeds bestaan en beloven het goed nieuws te delen aan mensen die financiele hulp nodig hebben, omdat het bedrag van oplichting op internet is Wordt erg serieus en ik wil niet dat mensen slachtoffer worden als we nog echte en Godsent kredietverstrekkers hebben. U kunt contact opnemen met dit Godsent Company via de informatie zoals vermeld en deelnemen aan dit grote getuigenis. Email: fundingloanplc@yahoo.com OF Bel / Tekst +14067326622 bedankt


   Verwijderen
 2. Oplichters denk ik ook zo. Ze kopen vaak adressen op en hopen dat niemand het merkt en de rekening betalen.

  BeantwoordenVerwijderen