zaterdag 28 november 2015

Vriezer leeg eten

De komende weken ga ik eens kijken hoe ver ik kom met het leeg eten van mijn vriezer/koelkast. Ik maak vaak extra porties als ik kook zodat ik deze in de vriezer kan doen. Hierdoor kan ik het pakken wanneer het mij uitkomt (lees wanneer ik geen zin heb om te koken)

Het gevolg hiervan is echter wel dat ik soms een beetje de gevolgen niet overzie. Ik pakte vorige week een brood uit de vriezer en vroeg mij toch af wat al die bakjes daar deden en erger nog, wat zat er in vredesnaam allemaal in. Ik moet toch eens leren om etiketjes met inhoud en datum erop te plakken, dat doe ik normaal niet maar ik denk dat ik er toch aan moet geloven.

Een voor een gingen de bakjes door mijn handen. Een aantal bakken met Pasta Pesto, mmmmm lekkuh. Diverse bakken met stamppot Andijvie, ook lekker en wat is dit eenzame bakje dan aha, Mie met wok groenten. Dat betekend dat ik al zeker voor 3 dagen onder pannen ben qua warme maaltijd komende week.

In de komende dure maand is het altijd goed om te weten dat je nog een etensvoorraad in je vriezer hebt zitten. Ik kan nog zo'n 2 (misschien zelfs 3) weken elke week 3 dagen ea uit de vriezer halen voordat alle bakjes leeg zijn. Het betekend wel dat ik dan regelmatig hetzelfde eet maar dat compenseer ik dan wel weer met de rest van de week.

Op deze manier let ik toch een beetje op de extra uitgaven die ondanks het feit dat ik mezelf elk jaar weer voorneem om niet met de (feest)massa mee te lopen toch komen. Dat kan ook niet anders want ik heb bijvoorbeeld in 1 week 3 verjaardagen dus er komen uitgaven aan. Ik hoop hierdoor toch een beetje de hand op de knip te houden.

3 opmerkingen:

  1. Ja beter om het af en toe allemaal op te eten. Van lang in de vriezer zitten wordt het door vriesbrand ook niet lekkerder. Ik ben momenteel bezig om al mijn voorraden een beetje op te eten. Ik ben langzaam bezig het hele voorradenverhaal te stoppen. Er zijn winkels zat in de buurt en op een zeer goede aabieding na loont het niet om je kasten vol te hebben met eten vind ik. Af en toe een portie invriezen als ik veel gemaakt heb blijf ik wel doen maar dan gaat het de week daarna steeds weer op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb een eddingstift in de keukenla liggen en iedere keer als ik wat in de vriezer moet doen schrijf ik het meteen op. als het bakje eruit is en afgewassen moet worden een heel klein beetje jif en het bakje kan weer voor een volgende keer gebruikt worden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga schilderstape gebruiken, die tip heb ik ergens gelezen, je kunt erop schrijven, het kan er makkelijk af enz..ik ga het proberen zodra ik weer wat 'extra' heb gekookt. Ik heb tot nu toe heerlijk gegeten uit de vriezer.

    BeantwoordenVerwijderen