donderdag 3 december 2015

Verjaardagen

De eerste week van december staat hier bol van de verjaardagen, de mijne luidt het feestweekje in. Ik probeer de boodschappen die 'nodig' zijn voor de feestdag altijd al ruim van te voren in huis te hebben. Nu kan dat natuurlijk niet bij alles maar voor veel spullen wel. Nootjes ed. blijven lang houdbaar en dat is maar goed ook want ik koop altijd weer net iets te veel. Die spullen schuiven dus door naar de feestdagen aan het eind van deze maand, zolang blijven ze wel goed.

Ondanks het feit dat ik elk jaar toch nog steeds te veel koop is het al een stuk beter. Ik sla al minder spullen in dan ooit. Ik heb ontdekt dat ondanks het feit dat je denkt alles in huis te hebben, je altijd een vraag krijgt naar iets wat je niet hebt. Ik maal er niet meer om, dan heb ik dat maar niet, men kiest dan maar iets wat ik wel heb.

Frisdrank en pakken sap extra vind ik ook niet zo erg, blijft ook lang goed en ik drink het zelf wel op. De salades is een ander verhaal, ik haal altijd wel de diegene die ik zelf ook lekker vindt zodat ik daar na de verjaardag ook nog van kan genieten maar toch blijf ik met meer zitten dan me lief is.

Ik heb dit jaar geen taarten in huis gehaald, na een week taarten eten komt het ons allemaal de neus uit dus dit jaar ging ik voor de luxe koeken met dien verstande dat ik deze koeken na de verjaardag ook nog kon gebruiken. (lees zelf opeten)  Er is bijna niets van over...mmm hoe zou dat toch komen.

Een succes dus en voor herhaling vatbaar, ik vond het altijd zo zonde om soms grote gedeeltes van een taart weg te gooien. Ik ben zelf geen taartenmens en ben maar in mijn eentje, meegeven aan de gasten ging ook niet omdat er zoals ik al zei, de hele week er taarten werden  en worden er taarten gegeten.

Ik ben benieuwd of jullie hetzelfde 'probleem' hebben, houden jullie ook spullen over na een verjaardag waarvan je achteraf denkt, waarom heb ik dat nou in zo'n hoeveelheid gehaald of waarom heb ik het uberhaubt gehaald.

2 opmerkingen:

  1. Salades en kaasjes en dat soort dingen laten zich prima invriezen. Ik heb ook altijd teveel en geen zin om dat tegen heug en meug snel op te eten. Heb ik op een later moment weer eens wat lekkers in het weekend. Idem met taart enzo dat gaat ook in de vriezer, ook lekker als je niets te vieren hebt. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als het lekker is, gaat het bij mij op louter en alleen omdat ik het in huis heb...zucht. Ik ben dus altijd blij als het op/weg is.

    BeantwoordenVerwijderen