woensdag 16 maart 2022

Etentje

 We nemen afscheid van 2 collega's. De een gaat met pensioen en de ander heeft een andere baan gevonden. Normaal gaan we dan met z'n allen uit eten en betalen we de maaltijd voor de vertrekkende collega's maar nu kookt een van ons een compleet buffet in elkaar (ze is ook cateraar dus met het eten zit het wel goed) en via een connectie hebben we gratis een zaaltje kunnen krijgen om datzelfde afscheid te houden. 

We wilden het eerst gewoon in onze kantine houden, leuk versieren en dat kon ook makkelijk. De technische dienst die ons bedrijf s'avonds op slot gooit moest toch die dag langer blijven en we zouden er zelf voor zorgen dat alles weer opgeruimd zou worden. Onze publieksmanager stak daar een stokje voor, het mocht niet want het was niet voor het gehele bedrijf. Daar zakte mijn broek spontaan van af, alles zou door ons geregeld worden maar goed het mocht niet. Een externe partij kreeg dat verhaal via via te horen en bood spontaan een zaaltje aan. Kom maar bij ons! 

De kosten zijn €17,50 pp. Dit zou vele malen hoger zijn als we naar een restaurant zouden gaan. We krijgen echter de een na de andere afmelding. Het is te duur...ik weet het je kunt niet in iemands portomonnee kijken maar wanneer ik dan hun instagramaccounts zie en ze vrijwel wekelijks op een 'feestje' met allerlei versnaperingen zie zitten gaat dat argument bij sommigen niet op. 

Aangezien we veel nieuwe collega's hebben was dit een uitgelezen kans om elkaar te leren kennen, te socialiseren in een andere setting dan alleen de werkomgeving. Juist de 'jongere' collega's laten het afweten. Ik weet niet goed wat ik er van denken moet, ongetwijfeld zijn er die het inderdaad te duur vinden vanwege hun portomonnee en dat is goed, geen probleem weet je maar wat ik nu merk is dat de hechte band tussen collega's onderling verdwijnt. Het is ook een kwestie van weer op elkaar ingespeeld raken en daar was dit nou net een mooie gelegenheid voor. Jammer. 


2 opmerkingen:

  1. Dat denk ik ook dat de stevige band aan het verdwijnen is tussen de collega's. Jammer is dat maar helaas kun je de tijd niet stop niet stop zetten.
    Niets is blijvend heb ik geleerd. Genieten van het moment. Dat is belangijk.

    BeantwoordenVerwijderen