woensdag 29 september 2021

Voorruit auto

Enige tijd geleden viel het mij al op dat het rubber rondom de voorruit van mijn auto los liet. Ik zag er echter nog geen kwaad in en liet het lekker zo maar op een gegeven moment kon ik het niet langer negeren. Ik waste op een goede zonnige dag mijn auto en tijdens het wassen van de voorruit hield ik zo'n 30 cm van het rubber in mijn hand. Ik zou zo mijn ruut eruit kunnen wippen. Het rubber heb ik zo goed als kwaad weer teruggestopt. Gatver, nu zal ik er toch echt aan moeten geloven, er moest iets gebeuren.

Wat nu, ik naar de garage en die verwezen mij door naar een specialist. Die specialist zat ergens in een oude woonwijk en mijn eerste gedachte was...is dit wel helemaal in orde maar de eigenaar was vriendelijk, behulpzaam, open en transparant over hoe en wat hij ging doen. Het was zo'n eenmanszaakje in een woonwijk waarvan je dacht, hoe kan het in vredesnaam rondkomen maar aan zijn opdrachtenbakje te zien, heeeeel goed. Er werden nieuwe rubbers besteld en een afspraak was gemaakt. Hij zou nog proberen of mijn verzekering het zou vergoeden maar helaas pindakaas dat was niet het geval.

Woensdag was de dag, netjes op tijd was ik aanwezig en de werkzaamheden aan mijn auto werden begonnen. Ik kon erop wachten, het duurde in totaal een uurtje. Het kostte mij €259 euro. Tja, dat moet dan maar, een rib uit mijn lijf vooral omdat deze maand al duur genoeg wordt qua kosten. Het zal je maar overkomen dat tijdens het rijden je voorruit eruit 'waait' dus dit moest gebeuren.

Er werden nog wat instructies gegeven, laat de tape even zitten en haal die er na een uurtje af en de komende week geen wasstraat bezoeken. Ik moest de kit en het rubber even laten settelen, nou dat settelen ging al helemaal niet. Halverwege de rit naar huis vloog de tape er al vanaf en het regende pijpestelen. De voorruit hield zich echter goed en halverwege de dag haalde ik de rest van de tape dat er nog niet was afgevlogen ook maar af. Wat ik met mijn leek-oog kan en kon zien zit mijn voorruit er weer stevig in. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten