woensdag 1 september 2021

Hooikoorts (cara-patient)

Deze zomer is een ramp voor mijn luchtwegen. Wat zeg ik, rampzalig. Ik kan heel slecht tegen de enorme temperatuurverschillen. De ene dag is het warm dan is het weer een koude dag met regen gevolgd door weer 2 dagen warm en zonnig 

Hierdoor moet ik werken voor mijn zuurstof, ik voel mijn lichaam werken om voldoende binnen te krijgen. Ik ben me bewust van elke ademhaling. Als het te erg wordt en ik hoor mijzelf piepen dan neem ik een pufje. Dat helpt maar blij ben ik er niet mee. Normaal heb ik dit alleen in september/oktober maar met dit kwakkelweer ben ik al sinds juni nu bezig met 'werken' en dan moet de herfst nog komen. 

Wanneer de boeren beginnen met het maaien/oogsten van hun land komt dat er ook nog bij en ze zijn er vroeg bij i.v.m. de natte zomer waarin alles groeit (met name gras) als kool. In de eerste week van mijn vakantie heb ik het opgegeven en pillen gehaald, deze helpen een klein beetje maar als je mij s'ochtends hoort niezen niet normaal en ik gebruik ongeveer 2 pakjes zakdoeken voordat ik weer een beetje mens ben. Gedurende de dag wordt het wel wat minder maar helemaal weg is het momenteel nooit. 

Daarom ben ik blij dat ik weer aan het werk kan, waarom dat dan zul je denken. Nou, het ventilatieststeem op het werk is gewoon top. We hebben daar klimaatbeheersing en dat helpt enorm, een constante temperatuur en verse schone lucht. In verband met corona en de daaruit voortvloeiende ventilatie problematiek is vorig jaar ons systeem nagekeken en beoordeeld en het blijkt gewoon tiptop in orde te zijn.

Het is ook nog niet zo oud. Enkele jaren geleden nog hadden we niets en liep de warmte zo hoog op dat het wel eens gebeurde dat mijn collega van de hitte in slaap viel. 31 graden op de 1e verdieping was geen uitzondering en met heel weinig ramen die open konden en kunnen was het soms niet te houden. De bezoekers bleven met die hitte ook massaal weg. Gelukkig is dat nu anders en weten de bezoekers ons nu zelfs te vinden omdat het lekker vertoeven is in ons gebouw. 

Maar het helpt mij dus ook om wat makkelijker te ademen en laat ik daar nu heel blij van worden. Afgelopen maandag was mijn eerste werkdag en aan het eind van de dag merkte ik het al, mijn lijf was een stuk rustiger. Het had minder hoeven werken om schone zuurstof binnen te krijgen, het was letterlijk en figuurlijk een verademing. Eindelijk weer zuurstof zonder pollen of andere allergische reactie gevende stoffen. Weg is het nog zeer zeker niet maar ik merkte het verschil al na 1 dag.

Het is nu donderdag en ik merk het verschil, weg is het nog lang niet maar gelukkig een stuk minder. Hopelijk wordt het weer snel stabieler. 

2 opmerkingen:

  1. Nou ik heb niet zoveel geluk op het werk. De airco is niet Corona proof dus mag niet aan. Lekker het raam open voor de frisse lucht. Dat is nu nog lekker. Behalve als heel veel leerlingen voor het open raam gaan roken, dan moet het toch dicht. Ben deze week van werkplek verhuisd, hopelijk hier geen last van rook. We zullen zien...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nu kan het inderdaad nog maar als het straks kouder wordt....en dat roken he. Ik merk het al als iemand langs mij heen fietst en die persoon rookt laat staan dat ze voor mijn raam gaan staan roken. Sterkte

      Verwijderen