dinsdag 7 november 2017

Extra aflossing Hypotheek

Vanavond achter de computer gekropen en de al eerder aangekondigde extra aflossing van €5000 gedaan op de hypotheek. Doodeng, ik heb nog nooit zoveel geld ergens naar toe gesluisd of wacht even, wel toen ik mijn auto kocht. Maar nog steeds, doodeng. Alle gegevens wel 3 keer gecheckt voordat ik op de 'send' knop klikte.

Als het goed is ga ik dan per 1 januari maar liefst €25 euro minder per maand betalen. Whoopie ! Nu dat geld de deur uit is ga ik natuurlijk mijn persoonlijke buffer weer aanvullen. Dat gaat rustig en gestaagd gebeuren zoals altijd. Alle extra's gaan wederom naar de extra aflossing van de hypotheek voor volgend jaar. Nou ja niet alles maar een groot gedeelte.

Zodra mijn salaris binnen is beloon ik eerst mezelf door het door mij aangegeven spaarbedrag automatisch te laten overboeken naar de spaarrekening. Aan dit geld kom ik vrijwel nooit, het is puur voor echte noodgevallen bijvoorbeeld als ik mijn baan verlies of iets dergelijks.

Halverwege de maand gaat er ook een spaarbedrag naar mijn rekening voor de woning. Hier koop ik nieuwe meubels van enz. Daar zal binnenkort ook ea afgaan want ik ga voor een nieuwe inrichting. De bank wordt vervangen,  bijzettafels in plaats van een salontafel en een nieuwvloerkleed. Allemaal begint het een beetje 'aftands' te worden en diverse kleine gebreken beginnen zich te vertonen. Ik weet nu tenminste wat ik wil dus dat scheelt al een hoop.

Ik ben van plan om het bedrag wat ik niet meer aan de maandelijkse hypotheek hoeft te spenderen ook te gaan sparen. Het is nog even afwachten hoe het allemaal gaat lopen met de nieuwe zorgpremie en al die andere ongein maar als dat ook maar enigszins meevalt kan en wordt er extra gespaard. Het al vaker ook door andere bloggers genoemde sneeuwbal effect. 


2 opmerkingen:

  1. Goed bezig!! En de nieuwe meubels is vast ook iets om naar uit te kijken, leuk! Het sneeuwbaleffect is echt een goeie. Je hebt het geld/die besparing nooit eerder nodig gehad, dus je kunt in principe nu ook zonder. En als je dat weer spaart en aflost, gaat het steeds harder. Makkelijk toch?!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Precies, ik deed dat min of meer altijd al wel maar ik deelde het dan door de helft zodat ik gedurende de maand wat ruimer in mijn 'vel' zat maar dat is nu niet meer nodig. Ik realiseer me dat ik niet zo heel veel nodig heb.

      Verwijderen