zaterdag 19 maart 2016

Klusjesmiddag

Ik had er vanmiddag zin in, kleine irritante klusjes die maar blijven liggen en waar je eigenlijk geen zin in hebt. Vanmiddag was het echter zo ver, ik ging voortvarend van start. Ik begon met het snoeien van  de klimroos die bij onze hoofdingang gesitueerd is. Vorig jaar vlogen de takken met bladeren en rozenblaadjes na een goede storm me om de oren en aangezien ik dat dat dit jaar voor wilde zijn, snoeien met die hap. Hopelijk komen er nu ook wat meer rozen aan, ik heb wat extra grond erin gegooid met wat extra mestkorrels dus wie weet krijgen we nu wat meer mooie rozen erin in plaats van blad. (en zelfs dat blad was een beetje armetierig)

De tweede klus was het plamuren van de achtergebleven scharnier gaten, ik heb enkele weken geleden een tussendeur in de woonkamer verwijderd inclusief de scharnieren en je kon precies zien waar deze gezeten hadden. Ik heb er een heel dun stukje hout ingelijmd en dat vervolgens dicht gesmeerd met houtplamuur. Ik had dit karweitje van de week al gedaan en nu was het tijd om alles weer heel glad te schuren zodat het eenmaal overschilderd niet of nauwelijks meer te zien zal zijn. Al met al ben ik daar zeer tevreden over. Als ik er met mijn vingers overheen ga voel ik nauwelijks verschil, ik had dit trucje van een andere blogger gezien en besloot dit ook maar bij mij toe te passen.

De derde klus was het lakken van het blad van de salontafel en dat ging niet zoals ik het wilde, ik had niet gezien dat er wat stof op was gekomen en op het moment dat ik de lak erop smeerde zag ik de stofdeeltjes erin verwerkt worden. Je kunt je voorstellen dat ik even een behoorlijke kleurrijke woordenschat uitstootte. Ik besloot toch om door te lakken en als het me niet bevalt omdat ik het blijf zien, schuur ik die tafel dan wel nog een keer maar voorlopig laat ik het maar zo. Nu ik hier zo zit, valt het me niet dus misschien valt de ellende mee. (fingers crossed)

Tussendoor draaide ik nog een wasje en hing deze ook nog even buiten aan het wasrek op. Nu nog de WC boenen en dan is het weer gedaan voor vandaag.

1 opmerking:

  1. Wat heb jij veel gedaan zeg! Wordt vast mooi in je huis :-)

    Grtjs, Astrid C.

    BeantwoordenVerwijderen