donderdag 17 maart 2016

Drankorgel

Door omstandigheden was ik op mijn vrije donderdagochtend in de supermarkt voor mijn wekelijkse boodschappen. Ik had daarvoor het supermarktfoldertje uitgeplozen en er waren een aantal 'dingetjes' die ik wel wilde hebben en eventueel kon ik ea voor mijn voorraad inslaan.

Ik had afgerekend bij de kassa en daar ging ik dan naar de slijterij die ook in de supermarkt is gevestigd. Er was namelijk Bailey's in de aanbieding. Ik drink NOOIT (en dat meen ik) maar voor een klein glaasje Bailey's wilde ik wel een uitzondering maken. De fles was in de aanbieding dus...

Daar ging de fles in de tas, na lang wikken en wegen. Ik ga dan altijd in hoofd allerlei gesprekken met mezelf aan over het onderwerp in kwestie. Kan ik het geld niet beter ergens anders aan besteden, moet ik dit nou wel doen, drink ik het wel helemaal op, is dit wel een nuttige aankoop. Op dat moment hadden zelfs die gedachtes zoiets als, mens zeur niet, wanneer koop je nou eens iets helemaal voor jezelf, het is niet alsof je dit wekelijks naar binnen hevelt. Dus....

Eenmaal thuis gekomen stond ik wederom voor een dilemma, zou ik nu alvast een klein glaasje naar binnen 'genieten'. Nee, ik kan toch niet s'ochtends al aan de drank, ik lijk wel een stiekeme drinker. Ik heb het toch gedaan, een ieniemienie glaasje. ohhoooo!!

Dit drankje laat zich het beste naar binnen glijden als het een warme zwoele zomeravond is. Ik zit me dan zo te bedenken dat ik dan op mijn balkon zit op mijn nieuwe lounge stoel (die ik nog niet heb), Ik heb dan tevens een heerlijk boek op schoot en de warme avondzon doet nog haar uiterste best om mij het laatste restje warmte te geven, verder is er totale rust en ben ik helemaal relaxed.

Het neemt me terug in gedachten naar een vakantie in Italie waar ik in de late zomeravond met uitzicht over de zee op een veranda zat van een hotel. Bailey's in de hand en genieten maar. Het was een heerlijke strandvakantie, voor het eerst alleen met het vliegtuig. Ik ben niet zo'n held als het op alleen reizen op aan komt vandaar. Het was een singlereis vakantie, die mij uitstekend is bevallen maar ik dwaal af. De Bailey's staat nu netjes in de kast en ik mag  van mezelf af en toe een lekker klein glaasje, alleen niet meer om 10.00 in de ochtend, dat blijf ik toch raar vinden.

4 opmerkingen:

  1. Ik vind dat alleen al vanwege het voorgenieten dat je in dit blogje laat zien, de aankoop de prijs al waard is...!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou inderdaad, dat vind ik nou ook. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Grappig, ik associeer Baileys juist meer met de winter. Lekker met warme chocolademelk ;)

    BeantwoordenVerwijderen