zaterdag 31 oktober 2015

Geld gevonden

We stonden vanochtend wat af te rekenen bij een kassa en terwijl ik bezig was scharrelde mijn moeder een beetje rond in het gebied net na de kassa. Ik zag haar bukken en verwilderd om zich heen kijken, wat bleek, ze had maar liefst een briefje van €50,00 euro gevonden. 

Ik wist nog dat er een oudere man voor ons was en naar alle waarschijnlijkheid was deze het briefje verloren, wij erachter aan. De desbetreffende man zagen we vlak voor onze neus op de fiets stappen en wegfietsen. Ik heb nog even als een of ander viswijf staan schreeuwen en nog een poging gedaan om erachter aan te gaan maar helaas hij hoorde mij niet en verdween richting de markt. Daar stonden we dan met ons goed gedrag, wat nu! 

Moeder's vertelde dat ze niet geloofde dat het van de oude man was.Ik vroeg me nog af hoe ze zichzelf dan zag want ze is zelf ook niet meer de jongste (76 jaar) maar dat is iets voor een ander moment. Ze had hem netjes z'n geld in de portemonnee zien stoppen en duidelijk gezien dat hij hem dicht klapte en in de zak stopte dus van wie was het dan wel. We overwogen nog om terug te gaan en het bij de kassa af te geven maar dat vonden we ook geen optie, daar wordt echt niets mee gedaan is helaas onze ervaring. 

We besloten om dan maar gewoon de stad in te gaan en mochten we de man nog tegenkomen dan konden we alsnog het even vragen. Het geld brandde in haar zak, het zat ons niet lekker, zoveel geld, iemand kan het wel nodig hebben. Eenmaal op de markt aangekomen vroeg ik mijn moeder uit te kijken naar een wat oudere man in een korte blauwe jas, spijkerbroek, grijs haar en een bril. 

Het was natuurlijk onbegonnen werk, het krioelde ineens van de oude mannetjes in blauwe jassen, spijkerbroeken, grijs haar en natuurlijk ook allemaal met een bril op. Ze kwamen werkelijk uit alle hoeken en gaten gekropen, waarom is dat nou toch altijd. Hetzelfde geld voor zwangere vrouwen, zie je er een dan zie je ineens een hele kolonie. 

Tja, wat te doen. Het zat ons nog steeds niet lekker, eerst maar eens een kop koffie gehaald bij de H.ema, We zaten te overleggen wat we moesten doen, als we het afgaven dan was het geheid 'kwijt' en bovendien zo zaten we te redeneren hoe zou men weten dat die €50,00 van die persoon zou zijn. Hoe moet je zoiets controleren, we kwamen tot de conclusie om het dan maar te houden. 

Afgeven bij de Politie/Gemeente werd gelijk al door ons onder de tafel geschoven na die onthutsende reportage van geloof ik Brandpunt (of een ander kritisch programma. ) Men had getest of de afgegeven portemonnee nog terug zou komen indien de eigenaar zich zou melden, in meer dan de helft van de gevallen ging het niet goed. De afgegeven volle portemonnee werd niet meer teruggevonden.  Helaas ging ook onze gemeente zwaar in de fout en was het afgegeven object 'verdwenen' 

Wat zouden jullie doen ? Wij kwamen er niet meer uit. 

3 opmerkingen:

  1. Lastig.... Ik denk toch houden inderdaad!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. als je zoveel moeite gedaan hebt om de rechtmatige eigenaar te vinden, mag je het naar mijn mening houden. een paar jaar geleden maakte ik schoon in een kroeg en gelijk de eerste dag vond ik 40 gulden. naar de barman gegaan en mijn vondst gemeld, hij zei houd het maar gewoon bij je en als er iemand naar vraagt stuur ik ze naar je toe, want als ik nu ga vragen wie er geld verloren heeft zegt iedereen dat zij het verloren zijn. ik heb er 3 dagen mee rondgelopen en kwam niemand , dus zei de barman, geef het lekker uit, je bent eerlijk geweest, je hebt het gemeld ,maar niemand vraagt er om , dus is het voor de eerlijke vinder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geef het aan een goed doel. Zelf mis je het niet, en het vervelende gevoel ben je dan kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen