dinsdag 20 oktober 2015

Anti Climax Hypotheekaflossing

Vandaag heb ik het antwoord gekregen op mijn extra aflossingsaanvraag. Hoe ingewikkeld men het kan maken als je het ea wilt weten hoe gemakkelijk het is als je er eenmaal doorheen bent. Het was een mailtje waarin het rekeningnummer werd vermeld waar ik het naar toe moet overmaken en onder welk kenmerk ik dat dan moet doen. Eerst een hele 'ingewikkelde procedure' om informatie te vergaren en dan dit.

Er stond echter gelijk wel in met hoeveel euro mijn bruto maandlasten zouden worden verminderd en dat is een mooie opsteker, dat scheelt toch al weer €15,00 per maand. Alle beetjes helpen, alleen hik ik nu wel tegen het volgende aan, ik moet dit dan wel even doorgeven aan de belasting zodat mijn hypotheekrente vanaf januari kan worden aangepast, hoe doe ik dat, kan iemand mij dat uitleggen, is dat ingewikkeld. Misschien moet ik even bellen met de belasting of misschien maar gewoon inloggen op de site. (nog nooit eerder gedaan, deed mijn adviseur vorig jaar)

Ik moet wel zeggen ze zijn redelijk snel met reageren, ik lees her en der wel eens blogs waarin de schrijver heel lang moet wachten of helemaal geen reactie krijg van hun hypotheekverstrekker. De mijne is wat dat betreft zeer netjes, ik heb tot nu toe altijd binnen een week reactie gekregen.

4 opmerkingen:

 1. Fijn, zo snel een reactie :D Succes met de aflossing :) Het bespaart flink in elk geval. Lekker hoor :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom zo vraag ik me af doe je dat tussentijds? Misschien heb je maandelijks al teruggaaf inkomstenbelasting?
  Wachtenntot je inkomstenbelastingformulier van volgend jaar, reserveer het teveel ontvangene apart op een spaarrekening. Dit jaar duurt nog maar twee en een halve maand. Zo gek veel zal het niet zijn. Belastingteruggave in een keer is een mooie spaarpot. Een aflosextraatje,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe dat omdat ik geen supersalaris heb, kom er goed de maand mee door, kan af en toe mezelf verwennen maar onverwachte rekeningen wil ik niet elke keer van de spaarrekening af moeten halen. Het is dit jaar me 2 keer overkomen dat ik het gedeeltelijk moest gebruiken de rest is netjes naar mijn aflos-spaarrekening gegaan. Het is een soort vangnet die ik liever per maand heb dan per jaar. PS ik ben gelukkig dusdanig gedisciplineerd dat ik er niet aankom.

   Verwijderen
 3. Volgens mij kun je gewoon bij je aangifte aangeven hoeveel hypotheekrente je betaald hebt. En op basis daarvan wordt je voorlopige teruggave dan weer aangepast. Maar dat dacht ik hoor, ik kan je ook geen specifiek stappenplan geven. Daarvoor zou ik idd even de BT bellen, misschien kunnen zij het wel voor je invoeren.

  BeantwoordenVerwijderen