woensdag 2 september 2015

CV ketel onderhoud

Nu ik dit appartement heb gekocht komen er natuurlijk ook bepaalde onderhoudsklussen op je af. Het onderhoud van de  CV ketel bijvoorbeeld, ik had op internet her en der gekeken wat dat zou gaan kosten, zou ik een maand abonnement nemen of elke keer zelf een monteur bellen. Ik kwam erachter dat wanneer ik elk jaar een controle/onderhoud wil ik beter een contract kan afsluiten dus dat heb ik dan ook maar gedaan.

Een van de redenen dat ik toch voor een onderhoudscontract heb gekozen is het feit dat als er wat is dat het gewoon goed en snel wordt opgelost. Ik heb gekozen voor elk jaar onderhoud en dat kost me €8,50 in de maand. Ik kon ook kiezen voor elke twee jaar onderhoud en dat zou me dan €5,50 per maand kosten. (beide bedragen afgerond) Vanochtend is de monteur voor het eerst geweest, hij heeft gelijk groot onderhoud gepleegd. Er vlogen mij allerlei technische dingen om de oren maar ik wil weten wat hij doet dus dan legt zo'n monteur het maar aan mij uit alsof hij het tegen een eerstejaars leerling heeft.

Hij had de ketel uit elkaar gehaald, schoongemaakt, pakkingen vervangen, de oude liet hij mij zien, en die was een klein beetje aan het verbrokkelen dus die had hij vervangen. Hij meldde ook dat de ketelbuis naar buiten niet helemaal correct was aangesloten, er miste een klein stukje. Het was gelukkig geen groot probleem omdat de ketel niet in een leefruimte zit maar buiten (balkonkast) dus alhoewel het geen schoonheidsprijs zou winnen kon het wel zo.

Hij controleerde de watertemperatuur, het hete water moest zo rond de 55 graden worden. Dit haalde mijn keteltje met gemak, het werd 56,8 graden. Het enige waar ik me een beetje zorgen om maak is of dat mijn draadloze thermometer het nog goed doet. Hoe reageert mijn thermostaat op het feit dat de ketel uit elkaar is gehaald. Ik kan het nu niet goed zien of het groene lampje nog brand dus dat wordt even afwachten totdat het vanavond donker is.

4 opmerkingen:

 1. Ketel hoeft niet ieder jaar onderhoud hier net 2e beurt en is ruim 6 jaar oud en een van de goedkoopste ketel

  55 graden is hoop ik niet tapwater want is te laag ivm salmonella.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het betrof het water wat zo uit de kraan komt. Ik neem aan dat zo'n monteur weet wat hij doet. Wat bedoel je precies met tapwater.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben ook een jaarlijks onderhoudscontract. Bevalt prima. Als er tussendoor wat is betalen we alleen de materiaalkosten. Ketel is al weer 12 jaar oud en ik hoop dat'ie het nog even volhoudt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn ketel komt uit 2005 en had in 2011 geen onderhoude gehad. De cv monteur gaf aan dat een onderhoudsbeurt om de drie jaar voldoende was. Wel check ik de waterdruk en vul het bij indien nodig. Ik gebruik gewoon de handleiding en voer stap voor stap uit. Als ik het niet snap kijk ik een instructie filmpje op YouTube. Bij de laatste servicebeurt zit er een stickertje op van na 2 jaar keuren. Ik denk dat een abonnement duurder is dan een losse afspraak. Ik twijfel nog tussen 3 en 2 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen