woensdag 10 juni 2015

Termijnbedrag

Bij mijn verhuizing heb ik mijn termijnbedrag gebaseerd op mijn verbruik in mijn vorige huis en het bedrag wat ik hier door kreeg van de vorige bewoner. Ik bedacht dat ik het gewoon maar even  moest aankijken en na het eerste volledige jaar zou ik het eventueel kunnen aanpassen. Ik heb een hekel om te moeten bij te betalen.

Ik ben iemand die trouw de meterstanden noteert en na een half jaar zou ik dan kunnen zien of mijn termijnbedrag voldoende was. Ik had deze op het moment van verhuizen op €115,00 pm gezet voor stroom en gas en op €19,50 voor water.

Het waterbedrijf was het hier niet mee eens, dat was veel te laag. Ik meldde dat ze dan maar eens naar mijn naar mijn waterverbruik van de vorige rekeningen moesten kijken. Schoorvoetend kwam men terug op hun besluit, dan maar de helft minder werd er gezegd. 'Doe dat dan maar' meldde ik. (belachelijk dat ik hun daar op moest wijzen maar je wordt in een hokje gezet en dat is dan je verbruik)  Na 2 maanden werd het nog verder naar beneden geschroefd en nu  betaal ik €15,00 wat meer in lijn is met mijn verbruik. (dat is incl. vastrecht of hoe ze dat ook noemen)

Inmiddels woon ik hier zo'n 6 maanden en kon ik bij de energie maatschappij kijken of hun termijnbedrag klopte. Ik logde in, vulde in en na enkele seconden stond het termijnbedrag erop wat voldoende zou zijn als mijn huidige verbruik min of meer gelijk bleef. Ik zou kunnen volstaan met een bedrag van €73,00 per maand. Dat scheelt dus maar liefst €42,00 per maand. Het spookte dagen door mijn koppie, zal ik het nu al aanpassen, het scheelt nogal.

Uiteindelijk besloten om toch maar te wachten met het aanpassen, ik vindt zelf dat ik pas na een heel jaar een wat beter inzicht krijg. Ik ben hier midden in de winter komen wonen dus helemaal het juiste bedrag inschatten vindt ik nog wat voorbarig. Dat het naar beneden gaat is zeker maar hoeveel het dan zou worden ben ik nog niet over uit. Ik heb behoorlijk opgelet tot een punt waar ik dacht, het kan wel wat warmer, dat ga ik dan ook zeer zeker doen komend winter. Ik had de temperatuur rond de 18,5 graden (als ik thuis was) en ik vond dat op sommige momenten toch net ff te koud maar heb hem destijds niet warmer gezet omdat ik geen idee had hoe mijn verbruik zou zijn.

Extra vest/trui heeft dat wel opgelost maar toch..Wat is jullie termijnbedrag en moeten jullie wel eens bij betalen of krijgen jullie nog wel eens wat terug.

2 opmerkingen:

  1. Wij betalen voor energie 180 euro per maand. Water weet ik zo niet.
    We hebben een gezin met 5 kinderen die nuet allemaal altijd thuis zijn. Dit jaar kregen we 450 euro terug. Oudste zoon ging vorig jaar ol zichzelf wonen. Hij heeft een computerberoep en deed veel thuis werk. De energiemaatschappij wilde er 140 eueo van maken. Dit doen we niet want je weet maar nooit in Nederland met de winters.
    Bivendien heb ik een hekel aan bijbetalen en krijg ik liever terug :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier hetzelfde, liever terug dan bijbetalen. Ik denk dat ik hem wel wat lager doe maar het zal toch meer zijn dan hun suggeren.

    BeantwoordenVerwijderen