vrijdag 12 juni 2015

Punt

Ik lees regelmatig blogs en dan met name die over consuminderen gaan wat ik vaak zie zijn de namen van bedrijven die net even iets anders zijn geschreven. Ik vraag me nu al weken/maanden af waarom.

Nu moet je niet denken dat ik hier constant aan denk maar dan kom je het weer tegen en zie je bijvoorbeeld P.erry sport staan en ik vraag me dan, waarom?

Ik vermoed dat dit te maken heeft met aansprakelijkheid of zoiets of is het omdat men geen reclame wil maken maar dan helpt die ene punt ook weer niet denk ik dan zo.

Wat kan een mens toch over de meest onzinnige dingen mijmeren. Maar ik dwaal af, wie kan mij over dit 'euvel'  wat vertellen.

5 opmerkingen:

 1. Dit doen ze niet zomaar. Grote bedrijven en instellingen hebben vaak mensen in dienst die het op internet zoeken wat er over hen geschreven wordt. Die gebruiken daarvoor software om gericht te zoeken naar de bedrijfsnaam. Door de naam net iets anders te typen voorkom je dat het bedrijf gaat reageren en de lezer herkend het bedrijf. Het bedrijf 'leest' het niet want die zoekt alleen naar de orginele naam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe het niet om bovenstaande reden, maar opdat mijn blog minder snel mensen trekt die naar iets heel anders op bezoek zijn via een zoekmachine.

  Stel dat bedrijven inderdaad iemand in dienst hebben die de hele dag op zoek is naar mentions dan weet die persoon ook echt wel dat mensen soms een punt toevoegen na de 1e letter....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vraag het me ook al een tijdje af!! Ach, ik heb niks te verbergen dus ik schrijf het gewoon voluit hoor!! Wel grappig als mensen dat in de reacties dan niet doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan word je niet op de naam van het bedrijf via google gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. a dat is de rede , ik vroeg me dit ook al eeuwen af ,of het veel zin heeft vraag ik me af ...

  BeantwoordenVerwijderen