zondag 21 juni 2015

Onbegrijpelijke Tandarts

De afgelopen 3 jaar ben ik druk geweest met mijn gebit, 2 flapoperaties, 6 kiezen getrokken en een hoop heen en weer gependel tussen de paradontoloog, tandarts en kaakchirurg. Het tandvlees was niet meer wat het was geweest, dit terwijl ik dacht dat ik een aardig gebit had maar mijn vorige tandarts heeft niet op tijd aan de bel getrokken.

Het gevolg hiervan was dat ik eigenlijk in het begin achter de feiten aanliep. Wat heb ik mijn oude tandarts vervloekt, hij ging met pensioen en ik vermoed dat hij dacht, ik heb hier geen zin meer in en ik zat met de gebakken peren.

Maar momenteel is mijn Paradontoloog trots en tevreden met mijn gebit, tandvlees ziet er weer mooi roze uit en ik onderhoud ook het goed. Ik poets, rag en flos wat af. Afgelopen week moest ik voor controle naar de 'normale' tandarts en gelukkig constateerde die geen gaatjes. Ik had hem verteld dat ik s'nachts inmiddels een bitje draag omdat ik naar het schijnt nogal klem. Ik heb daar een hoop pijn aangehad voordat ik in de gaten had dat dit door het klemmen werd veroorzaakt. Hij meldde aan het eind van het consult zo even tussen neus en lippen door dat het dan maar beter was dat ik de kiezen die ik nog heb beter kon laten trekken. Het  klemmen wat ik doe zorgt ervoor dat de kiezen kapot knappen.

Ik ontplofte zowat, wel potverdorie. Hij wil NU de kiezen trekken waar momenteel helemaal niets mee aan de hand is omdat ze misschien kapot kunnen gaan omdat ik s'nachts klem. Ik heb hem even heel netjes medegedeeld dat ik dit niet van plan ben na 3 jaar in de lappenmand te hebben gezeten vwb mijn tandvlees. De assistente zag mijn irritatie en greep in, ze meldde aan de Cubaanse Tandarts dat ik 'behandelmoe' was en dat het nu niet hoefde.

Ik stond buiten en was nog kwaad, mij eerst zo'n DUUR traject insturen om vervolgens dat aan het eind te zeggen, wanneer alles achter de rug is en BETAALD is . Ik viel ook over het feit dat er werd gezegd dat ik 'behandelmoe' zou zijn, nee dat ben ik niet maar waar ik wel moe van wordt is het feit dat ik nu heel sterk het gevoel heb dat ze geld belangrijker vinden dan mijn welzijn (lees gebit)

'Het is beter als we de alleenstaande kiezen verwijderen, dat klemmen is  niet goed voor de kiezen die er alleen voor staan'

Nou, ik laat ze wel trekken  als ze kapot zijn gegaan met nadruk op het woordje ALS. Ik ben nog boos, 3 jaar lang alles ondergaan met de blik op de horizon, geen wanklank geuit, alles netjes betaald en dan nu dit. Ik had diezelfde week ook nog een afspraak met de Paradontoloog, ik heb hem maar niets verteld, was bang dat hij de tandarts zou 'killen'

2 opmerkingen:

  1. Dat is nogal wat, een flapoperatie op 40-jarige leeftijd. Ik heb even elders gelezen wat dat precies is. Heftig. Ik heb sinds kort een mondhygieniste die goed is en me de dingen ook uitlegt, niet zo absurd duur als destijds in Rotterdam met de laser voor tandvlees.
    Voor het eerst zijn de pockets bij de achterste kiezen gedaald van 6 naar 4. Bij mij zijn het altijd de achterste kiezen. Ik denk dat het ook te maken heeft met het mondwater. Tegenwordig verwissel ik tijdig de blrstl van d dure elektrische tandenborstel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. volgens mij paradontoloog heeft mondwater geen enkel effect....volgens mij zegt elke specialist weer wat anders.

    BeantwoordenVerwijderen