maandag 30 januari 2023

Hoger Salaris

Ik was heel benieuwd naar het salaris eind januari. De arbeidskorting is verhoogd dus dat helpt altijd mee. Ook zit er een CAO verhoging aan te komen maar of dat doorgaat, de voorstellen liggen nu bij de achterban. Het staat op 5% nu en dan is er in maart 2023 nog een bonus van €250. Ik werk in de cultuursector en laten we eerlijk zijn, van een kale kip kun je niet plukken dus 5% vindt ik al heel wat.  

Het is recent bekend geworden dat de nieuwe CAO met overweldigende meerderheid is afgewezen.  (86%) Men wil meer geld zien. Ik ben benieuwd wat de volgende stap van de bond zal zijn. 

Het salaris van deze maand viel zo'n €85 hoger uit dan de vorige. Ik krijg er nog geen goed zicht op want ik betaal tot en met augustus ook nog het fietsplan via mijn bruto salaris. Het kan dus nog heel iets hoger uitvallen, niet veel maar goed, 'wie het kleine niet eert is het grote ook niet weert'

Sinds eind januari van dit  jaar sport ik ook weer in een echte sportschool, ik mistte het teveel en naar mijn eigen bescheiden mening is het ook veel beter voor mijn mentale stabiliteit. Soms moet ik gewoon even wat meer energie kwijt, wat lichamelijke energie i.p.v. hersenenergie. Ik moet er nog achter aan of deze sportschool ook in het bedrijfsfitnessplan is opgenomen maar wanneer dat het geval is dan kan ik het goedkoper regelen door het bruto te laten betalen met mijn salaris. Dat moet ik nog even uitzoeken. In ieder geval ik ben al een keer heerlijk wezen sporten. 






1 opmerking:

  1. We zijn er allemaal iets op vooruit gegaan, geweldig want dat zijn we niet meer gewend en al helemaal als je met pensioen bent, Nu weer afwachten wat we moeten betalen aan belastingen, verzekeringen enz. Ik hoop dat we nog iets overhouden maar dat zal wel niet. Laten we toch maar positief blijven.

    BeantwoordenVerwijderen