woensdag 28 september 2022

Oppaskat

 Ik heb de afgelopen 2 weken de kat van de bovenbuurvrouw gedeeld. Ik liet hem s'ochtends naar buiten en zij liet hem s'avonds naar binnen. Dit vergt even een korte uitleg. Zij en haar dochter wonen boven mij. Sinds kort heeft de bovenbuurvrouw een vriend waar zij veel tijd mee door brengt. Dit betekent dat haar dochter, volwassen vrouw overigens (tijdelijk) het appartement voor haarzelf heeft. Nu is de dochter echter op vakantie maar er moet wel voor de kat gezorgd worden. Dus de buurvrouw die haar nachten bij haar nieuwe vriend doorbrengt heeft schorvoetend gevraagd of ik dan s'ochtends de kat naar buiten wil doen want anders blijft ze maar heen en weer rijden, kat eruit, kat erin.

Het is een kleine moeite voor mij, 1 trap omhoog voordeur open kat eruit gooien en deur weer dicht. Ik heb daar dus heel naief ja op gezegd. Ik was even vergeten dat ik in de ogen van de kat personeel ben en mij daar uiteraard ook naar moet gedragen. De buurvrouw had laten doorschemeren dat ze hem meestal rond 08.00 eruit laat maar ik dus niet. Ik laat hem eruit wanneer ik naar mijn werk ga en dat is rond 08.45. 

Dag 1 verliep soepel, ik vond meneer op het bed en na wat rek en strekoefeningen liep hij vrij snel met mij mee naar beneden en naar buiten. Dag 2, het regende pijpestelen en meneer had geen zin. (ik gaf hem geen ongelijk) Na wat geworstel tussen ons twee ging meneer alsnog. Dag 3 ik was vrij en besloot wat langer te blijven liggen waardoor ik pas rond 10.00 zijn deur open deed, ik kreeg een mopperende kat die mij luid duidelijk maakte dat hij hier niet van gediend was. De rest van de week deed meneer moeilijk en doorliep hij elke keer een hele routine voordat hij de deur uitliep. Hij nam wraak. Wat hij kan kan ik ook dacht ik dus nu voeren we een koude oorlog over wie nu wie uitlaat. 

We weten wat we aan elkaar hebben en we knuffelen wat af waarna ik direct moet niezen ( enorm allergisch) maar als het puntje bij het paaltje komt ben ik nog steeds....personeel. 


2 opmerkingen:

  1. Ik heb erg moeten lachen om je stukje, ik kan het me helemaal voorstellen! Je vertelt het erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je, het was ook koddig om te zien en te horen, hele gesprekken hadden we.

      Verwijderen