donderdag 8 september 2022

Nieuwe termijnbedrag energie

 Naast het feit dat ik het termijnbedrag van mijn ouders in de gaten hou kijk ik ook regelmatig naar die van mijzelf. Vorige week wilde ik eens kijken of mijn termijnbedrag nog toereikend zou zijn. De desbetreffende site had echter storing maar deze week mailde ze mij netjes met de mededeling dat ze het alsnog voor mij hadden 'klaarstaan'. 

Zo gezegd zo gedaan, eens kijken wat de schade gaat worden. U krijgt geld terug, u kunt uw termijnbedrag verlagen naar €45 per maand. Wat zullen we nou krijgen! Zijn ze wel helemaal goed bij hun hoofd, dat klopt voor geen meter. 

Ja, ik heb sinds dit jaar een nieuwe CV ketel die een stuk zuiniger is dan de oude. Ja, ik douche in het zwembad zodat ik dat thuis niet meer hoef te doen maar dit is belachelijk. Ook let ik nu heel goed op dat ik geen stroom verspil of natuurlijk de grote boosdoener het gas maar dit klopt niet. Uiteraard heb ik het termijnbedrag niet verlaagd want het blijft maar stijgen dus dat geld is uiteindelijk wel nodig om de duurdere wintermaanden te overbruggen. 

Ik snap er soms helemaal niets meer van, het springt van hot naar her die termijnbedragen. Natuurlijk snap ik ook dat de prijzen fluctueren maar er is geen peil meer op te trekken. De ene week is het termijnbedrag nog voldoende, de andere week moet je bijbetalen, dan krijg je weer geld terug, het is allemaal zeer verwarrend. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten