zondag 3 maart 2019

Nieuwe WOZ waarde

Afgelopen dinsdag kreeg ik eindelijk de nieuwe WOZ waarde in de brievenbus. De waarde van mijn huis is in 1 jaar van €118.000 naar €132.000 gegaan. De maandelijkse gemeentelijke belastingen worden per maand (gedurende 10 maanden) €42,16 en dat valt me aardig mee.  Dat is een verhoging van nog geen 2 euro per maand. De WOZ waarde is redelijk omhoog gegaan maar naar mijn eigen bescheiden mening aardig conform marktwaarde.

Dit wordt het eerste jaar dat de waarde van mijn woning ruim boven de aankoopwaarde is. Ik heb nooit echt 'onder water' gestaan omdat ik direct al bij de hypotheekaanvraag een grote aflossing deed en mijn hypotheek maar €112.000 was in plaats van de €120.000 waarvoor ik de woning kocht. De rest van de bijkomende kosten heb ik ook zelf betaald. Maar ik kan niet ontkennen dat het bedrag van €132.000 mij blij verraste.

Natuurlijk weet ik ook wel dat het geld vast zit in de stenen maar het is leuk om te zien dat de waarde stijgt, waardoor mijn (virtuele) vermogen stijgt en dat mijn jaarlijkse extra hypotheekaflossingen daarin ook meehelpen. De hypotheek is nu nog 'maar' €90.000 wat dus betekent dat mijn 'vermogen' (ik noem het maar stenen vermogen) nu ruim €40.000 is.

Het is leuk om te zien waarom ik nou net even die extra stap zet om elke keer een jaarlijkse extra hypotheekaflossing te doen. Dit is het spreekwoordelijke steuntje in de rug om dit zo lang en zo vaak mogelijk vol te houden. Dit is een marathon waarvan de finish nog lang niet in zicht is maar die hopelijk er wel toe leidt dat ik onbekommerd de toekomst in kan kijken.

Het is de balans die ik blijf zoeken om nu lekker te leven maar dat op latere leeftijd zeer zeker voort te zetten.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten