donderdag 12 oktober 2017

MInder douchen

Dat haar van mij wordt snel vetterig & jeukerig. Ik heb een aantal jaren geleden een shampoo gevonden die dat jeuken tegen gaat maar dat het haar vet wordt heb ik nog niets op gevonden. Aangezien ik meerdere kruinen op mijn mooie hoofdje heb zitten gooi ik er ook een behoorlijke hoeveelheid chemische troep in en nog komen die krengen halverwege de dag weer tevoorschijn. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat mijn haar vettig worden en mijn hoofdhuid jeukerig.

Ik lees regelmatig blogs her en der en sommigen van jullie hebben ontdekt minder douchen minder vettig haar oplevert. Ik ben dat dus sinds een week of drie ook aan het proberen. Ik douche nu nog maar 3 keer per week. De eerste keer dat ik dat deed had ik het gevoel of ik heel ergs deed, ga ik nu niet stinken (hoe kom ik er op, ik was me gewoon aan de wastafel behalve mijn haar maar goed) en ga zo maar door.

Het scheelt water, energie en tijd (maw ik kan langer in bed blijven liggen voordat ik naar mijn werk ga, heel belangrijk) Wat er ook gebeurt is dat mijn douche nu ruim de tijd krijgt om goed droog te geraken. Ik woon in een redelijk oud appartementen complex en de douche ruimte kan niet zo heel erg goed ventileren. Dat deden en konden ze vroeger simpelweg gewoon niet. Ze hadden in de jaren vijftig nog geen afzuigsystemen of in ieder geval niet dat ik weet.

Ik heb zolang het kan (het moet niet te koud worden) het klapraampje 24/7 open staan dus wat dat betreft droogt het wel maar desondanks kan het behoorlijk vochtig worden en blijven in dat hokje. Door een keer minder te douchen wordt het een stuk droger en dus minder vochtplekken cq schimmelplekjes. Als ik het op mijn heupen krijg en de douche een goede schoonmaakbeurt geef is het verwijderen van die kleine plekjes wel zeer bevredigend. Wanneer ik de douche laat verbouwen zal er zeker een afzuigsysteem in komen dat is een ding wat zeker is. Gelukkig heeft de vorige bewoner al het ea aan het plafond gedaan maar volgens hem was hij er nog niet aan toegekomen om het afzuigsysteem compleet te installeren.

Op dit moment zie ik alleen maar voordelen namelijk minder waterverbruik, minder energie nodig om datzelfde water te verwarmen, meer tijd, drogere douche. Al met al dus beter voor het milieu, mijn portemonnee en beter voor mijn huid (en haar) maar toch...ik hou van douchen, ik ontspan onder die douche, ik krijg de beste ideeën onder die douche dus ik zie wel hoe lang ik dit volhoud en of het blijft bevallen maar anders...3 opmerkingen:

 1. Je kan ook een vacuüm raamwisser kopen. Dan maak je de tegels en vloer droog. Is een trekker met een zuigmond zo hou je de tegels mooi schoon en schimmelvrij dat doen wij ook al een aantal jaren. Daarna hebben wij in ons vorige beneden appartement een afzuigsysteem gemaakt. En geen schimmel meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik droog de tegels na gebruik met de handdoek, gaat goed maar wanneer ik (ooit) verbouw komt er echt wel een afzuigsysteem in.

   Verwijderen
 2. Op werkdagen douche ik elke dag (3 x/wk) en de resterende dagen kan ik op de sportschool douchen. Ik sport elke (vrije) dag als het kan, dus dan ook lekker uitgebreid douchen.
  Thuis gebruik ik ook een raamwisser om de muren droog te maken en daarna nog even met de handdoek er overheen. (scheelt een kletsnatte handdoek die weer moet drogen) Gelukkig heb ik een groter raam dat ik flink open kan zetten en als ik van huis ga op een kier. Geen last van schimmels of andere aanslag.

  BeantwoordenVerwijderen