zaterdag 7 oktober 2017

Hypotheek mijlpaal

Ik kreeg vrijdag een mail van mijn hypotheekverstrekker met het verzoek mijn extra aflossing voor 1 december te doen zodat ik per 1 januari nog maar bruto €474,08 aan hypotheeklasten hoeft te betalen.

Het allermooiste is dat mijn hypotheek nu onder de €100.000 ligt wat zeg ik, het is zelfs onder de €95.000 Dit betekent dat ik in 3 jaar tijd €25.000 euro heb afgelost, nu ik dit zo zit op te typen denk ik echt, waar heb ik dat geld in hemelsnaam vandaan gehaald. Hoe is het mogelijk. Het is gewoon bijna een heel jaar salaris. WOW !! Ik ben er helemaal ondersteboven van.

Als dit jaar dan ook nog eens de WOZ waarde omhoog gaat en dat verwacht ik wel dan heb ik een behoorlijke overwaarde. Ik zie nu verkoopcijfers van appartementen iets verder op die naar mijn mening te hoog zijn maar blijkbaar wel kunnen dan heb ik een overwaarde van ongeveer €25.000 en dat is naar mijn bescheiden mening een voorzichtige schatting want ik ga dan uit van de aankoopprijs die ik ervoor betaald heb destijds. (de WOZ zakte in 2015 & 2016 naar €117.000)

Ik heb destijds in 2014 dit appartement gekocht voor €120.000. Ik heb zelf alle bijkomende kosten van mijn eigen geld betaald en een eerste extra grote aflossing gedaan van €8000 waardoor ik 'maar' een starthypotheek van €112.000 nodig had.

De eigenaar waar ik het van kocht had €136.000 betaald voor 'mijn' appartement en dat was zelfs nog voor alle verbouwingen. Gaskachel eruit, CV installatie aangelegd, plafonds verlaagd, diverse muren verplaatst, compleet nieuwe toilet erin. Hij heeft dus een behoorlijk verlies geleden. Er staan momenteel 2 appartementen te koop, dit is oa een hoekappartement voor €139.000 maar die heeft dan ook een extra raam met uitzicht dus dat mag ook iets meer kosten maar de oude gaskachel zit er nog in en in de keuken zit nog een oude geiser. De toilet ziet er niet uit, delfsblauw ik hou van jou was blijkbaar het thema.

De andere is min of meer precies hetzelfde als die van mij en staat voor €135.000 te koop. Deze staat al meerdere jaren te koop en de hoge prijs is waarschijnlijk het heikele punt. Ook in dit appartement moet nog veel gebeuren. Waarom in hemelsnaam de eigenaar maar blijft vasthouden aan die belachelijk hoge prijs weet ik niet maar hij/zij raakt het maar niet kwijt. Het stond al te koop toen ik hier kwam.

De enorme boost die krijg van het feit dat ik nu nog 'maar' €95.000 te gaan heb op mijn hypotheek is ongelofelijk. Heerlijk !


2 opmerkingen:

  1. Oh, hemel mijn bovenbuurvrouw heeft net haar woning te koop gezet, biedingen vanaf 139.000...als ze ook maar een bieding krijgt wat in de buurt ligt wow...

    BeantwoordenVerwijderen