zondag 7 juli 2019

Mijn beleggingen

De beleggingen bij de bank gaan uitstekend, ik hoef er niets voor te doen behalve mijn geld inleggen. Ik plaats af en toe een kooporder en momenteel is het rendement bijna 25%. Ik kon het begin mei amper geloven toen het boven een X-bedrag bleek te staan, nu enige tijd later is het al ruim meer maw ik ben een tevreden mens.

Het is natuurlijk afhankelijk van de (beleggings) markt maar tot nu toe ben, zoals ik al zei, heel tevreden, ach het kan over enkele dagen al weer compleet anders zijn. Zo lang ik de beleggingen niet verkoop is het allemaal maar een illusie. Het is een belegging voor de lange termijn, een extraatje voor bij mijn pensioentje en dat duurt nog 20+ jaren. (afhankelijk van wat de politieke wind is)

De andere beleggingen die ik zelf 'beheer' gaan ook goed, ik moet eerlijk bekennen dat dit niet komt omdat ik zo'n goede belegger ben. Ik heb er werkelijk helemaal niets aan gedaan door allerlei omstandigheden. (drukte op het werk, medische toestanden in de familie) M.a.w. mijn hoofd stond er totaal niet naar en nog steeds niet maar van de week nam ik even de tijd om het e.a. te bekijken en zonder dat ik ook maar iets had gedaan stond het ruim €500 hoger dan aan het begin van het jaar.

Ik vraag me soms af, wat zou ik per maand erbij willen als ik eenmaal van mijn pensioen geniet en hoeveel heb ik dan nodig. Wat voor een bedrag zou ik tijdens mijn pensioen (nog even daargelaten wanneer dat ingaat) erbij willen hebben. Wat voor een bedrag wil ik mezelf betalen, ik heb geen idee. Soms denk ik dat een bedrag tussen de €100 en €200 per maand voldoende is en dat gedurende 20 jaar. Wat zou betekenen dat ik ongeveer €50.000 achter de hand zou moeten hebben om dit te realiseren. Dit is louter bedoeld als extraatje. Ik hoop dan mijn pensioen, aow en dit extraatje te hebben en laten we niet vergeten dat ik dan tegen die tijd ook hypotheekvrij hoop te zijn. (het liefst nog eerder zodat het sparen voor mijn pensioen nog sneller gaat)

Hoe pakken jullie dit aan en aan wat voor een bedragen denken jullie dan?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten