donderdag 21 februari 2019

Geld over!

Ik snap er niets van, heb ik zo zuinig geleefd. Waar komt al dat geld vandaan? (overigens geen gekke vraag om jezelf te stellen)  Ik breek mijn hoofd erover, heb ik misschien een rekening gemist, komt er nog iets raars aan waar ik geen zicht op heb.

Uiteindelijk heb ik gisteren een gedeelte van het overgebleven budget overgeheveld naar de rekening EAH of te wel de Extra Aflossing Hypotheek rekening. Het was meer dan €100 en er bleef nog €250 op de betaalrekening staan. Ik moet mijn jaarrekening voor wat betreft de autoverzekering betalen dus dat kan dan mooi daar van af, dan hoef ik niets van mijn spaarrekening af te halen. Vandaag wordt als het goed is mijn loon 'alweer' gestort. Misschien komt het omdat de maand een paar dagen mist?

Maar ik snap het nog niet, heb ik echt niets gemist, heb ik dan de vorige keer zoveel gekregen. Aha! ik heb toch nog iets vergeten maar dat is nou niet schrikbarend, de rekening van de tandarts moet nog betaald worden. Maar die stuur ik eerst ter goedkeuring naar de zorgverzekeraar om vervolgens pas te betalen als deze de gedeeltelijke vergoeding van diezelfde rekening al op mijn lopende rekening stort. Dat heb ik gelijk maar geregeld anders vergeet ik het geheid. Normaal doe ik dat direct zodra de rekening van de tandarts binnenkomt maar ik was die dag zo druk dat ik dat ben vergeten, dus nu direct alsnog afhandelen.

Ik ben benieuwd of ik dat de komende maand weer heb, er komen dan wel wat extra rekeningen bij, zoals ik al zei, de jaarrekening van de autoverzekering, in maart begint ook de gemeentelijke belastingen weer met innen. Ik vermoed dat dit zo'n €50 per maand zal worden. Ik heb de gegevens nog niet binnen, die verwacht ik deze week of begin volgende week.

Deze maand is dus een verrassing geworden. Ik ben benieuwd wat de volgende maand zal brengen. Ik  had niet het gevoel dat ik heel zuinig leefde. Mocht dat zo door gaan dan kan ik misschien wel iets meer aflossen dan de geplande €3000 voor wat betreft de extra hypotheek aflossing. Laat ik maar niet te hard van stapel lopen en genieten van deze maand. Nu op naar de volgende maand. Hebben jullie dat ook wel eens dat je denkt, wat heb ik nog veel geld over. (wat een heerlijke zin)



2 opmerkingen:

  1. Niet in de zin dat het me verrast. Als mijn salaris binnen komt bereken ik welke vaste lasten ik daarvan de komende maand moet betalen, en tel daarbij op wat ik aan variabele lasten verwacht (boodschappen, benzine e.d.). Wat overblijft gaat direct naar de spaarrekening. Alleen als ik minder uitgeef aan de variabele kosten (bijvoorbeeld doordat ik minder huishoudgeld heb uitgegeven dan gemiddeld) houd ik geld over. En dat verrast me dan niet, omdat ik dat in de loop van de maand natuurlijk al zie gebeuren, maar geeft me wel een goed gevoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet verkeerd, dat je je afvraagt hoe je zoveel geld kon overhouden : ) Meestal is het andersom.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen