zaterdag 17 juni 2017

Weekbudget

Ik haal meestal voor rond de €30 euro aan boodschappen in de supermarkt. Gisteren zat ik er echter ruim boven. Er waren een aantal 'dure' spullen in de aanbieding die in mijn voorraad kast op waren. Zo kocht ik 4 potten Pindakaas van een A-merk. Ik heb al diverse huishoudmerken geprobeerd maar ik hou het in dit geval bij het A-merk deze vind ik toch het lekkerst. De potten waren in de aanbieding 2 voor 3 euro. Ik kocht er 4. Normaal zijn die €2,19 per stuk, nu dus €1,50 en dat scheelt nogal.

Er was tevens een kilo kipfilet in de aanbieding, of dit plofkip is, geen idee, ik kon het er niet op kon vinden. (hoe zie je dat en zeg dan niet de prijs want dit is een niet vaak voorkomende aanbieding) Deze aanbieding ging de vriezer in voor mijn pasta pesto gerecht waar ik dan ongeveer 8 maaltijden uit haal.

Kipfilet kilo €5, 00
Carbonarasaus €1,29
Blik Tomatenblokjes €0,45
Pesto €0,89
Biologische Pasta €0,99
Geraspte Kaas €1,39
Paneermeel €0,35 (gebruik je meerdere keren maar ik zet hem er toch bij)
Diepvries Spinazie (gehakte) 750 gram €0,89
Totale kosten €11,25. Kosten per maaltijd €1,41

Er zit even wat werk in maar dan heb je ook genoeg voor 2 maanden a 1 maaltijd per week.

Vervolgens haal ik dan €40 per week als zakgeld, hier wordt dan alles van gekocht. De groente & fruit van de markt, cadeautjes, kapper, schoonheidsspecialist en ga zo maar door. Soms hou ik wat over, soms moet ik toch wat bij pinnen, alhoewel dat niet vaak gebeurt.

Aangezien ik geld had overgehouden van vorige week kon ik dit keer volstaan met het pinnen van €30 euro.

Ondanks het feit dat het deze maand wederom een dure maand was omdat ik de paradontoloog moest betalen hou ik weer een klein beetje over aan het eind van de maand.

4 opmerkingen:

 1. Als er niet op staat dat het biologische of beter leven keurmerk is ( dat laatste is ook nog een beetje dubieus maar beter dan niks) dan heb je dus plofkip gekocht. Kan ook niet uit he een kilo filet voo 5 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat dacht ik ook maar deze aanbieding is er maar eens in zoveel maanden...dus vandaar dat ik aan het twijfelen was. Ik moet nu ook heel eerlijk zijn, heb niet goed op het keurmerk gelet. Dank je, ik zal dat voortaan wel doen.

   Verwijderen
 2. Super dat je zo 8 maaltijden vooraf klaarmaakt. Dat wordt genieten als je thuiskomt na een werkdag. Om aan je dagelijkse groenten te komen zou ik er wel een verse salade bij eten, volgens mij zitten er anders niet voldoende groenten bij. (250 gram per dag)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik lust geen groenten (en geloof me ik heb van alles geprobeerd) dus ik verstop het in de maaltijd en hoop dat ik het niet merk. (lees kotsen) dus elke maaltijd waar ook maar IETS in zit is een overwinning voor mij.

   Verwijderen