donderdag 15 juni 2017

Groot contrast

Heel af en toe denk ik bij mezelf, laat gaan, spring uit de band. Dan is er iets binnenin mij dat zegt, live a little. Niet dat ik dat niet doe als ik geen geld uitgeef maar soms voel ik alsof ik mezelf een keer moet laten gaan.

Gisteravond was zo'n moment. Ik had afgesproken met een goede vriendin om uit eten te gaan. We hadden elkaar al geruime tijd niet gezien, wel gesproken via de app & telefoon maar niet lekker klessebesse over van alles en nog wat dus wat doe je dan, je gaat uit eten. Het komt er meestal op neer dat zij lekker kletst en ik luister over van alles en nog wat waarbij ik een keer knik, een keer ja zeg of nee. Ze kletst nu eenmaal graag en ik wat minder maw het is precies de juiste balans. Ying en Yang.

Ze had een tentje gezien waar we nog niet eerder geweest waren dus afgesproken dat zij zou reserveren en vanuit haar werk zou ze daar naar toe fietsen. Extra vroeg afgesproken omdat die tent vrij vroeg sluit vanwege het feit dat ze ook lunch serveren en dus niet tot 00.00 open konden zijn omdat ze dan te lange werktijden hebben. (of zoiets)

Belangrijke dingen eerst dus drinken bestellen, ik ging voor cola, aangezien ik dat zelf niet meer koop en ik het inmiddels zie als een traktatie was dat een heerlijk begin. De vriendin ging eerst voor een rad.ler biertje maar daarna zaten we nog even de menu kaart te besturen en zag ze dat er bierpullen konden worden besteld. Ohhh, dat ga ik een een keer doen, dus die bestelde een pul bier. Ik kan je wel vertellen dat is niet mis, ik zou gedurende de gehele nacht op de wc zitten zo'n groot glas was dat.

Eerst het voorgerecht, een zalmsalade die heerlijk was, de saus die overheen was gedaan vond ik wat minder maar voor de rest..mjammie. Vriendin had een broodgerecht en stond versteld van de hoeveelheid die ze had gekregen en dat zou ze niet helemaal op krijgen. Ik heb natuurlijk, als goede vriendin die ik ben toch nog even meegeholpen.

We hadden inmiddels ook het hoofdgerecht besteld. Ik had het duurste van de kaart, zoals ik al zei, af en toe moet ik helemaal los, het was de rib-eye. (had ik nog nooit gehad vandaar) Tafelgenoot had de brisket, dat was iets met smoked lamsvlees geloof ik. Het was precies goed, het was gelukkig niet zo'n restaurant waarbij je na afloop alsnog bij de patatboer langs gaat omdat je nog steeds trek heb.

We zaten heerlijk te genieten van ons eten, in het zonnetje...uitkijkende op...verhip is dat niet de daklozenopvang. Het is een gebied dat nog helemaal in ontwikkeling is en sommige bedrijven zijn nog niet helemaal op elkaar 'afgestemd'. Het was een beetje vreemd, wij zaten heerlijk te eten en 50 meter verder op waren daklozen in een soort project moestuin bezig en sommige waren.....ahum 'iets' anders aan het doen. We hadden er verder totaal geen last van en ik geloof zij ook niet van ons maar het contrast was enorm.

Zo wordt je even weer met je neus op de feiten gedrukt, hoe rijk ben ik dan wel niet. Ik ben redelijk gezond, heb een baan, een huis, familie en kan zomaar uit eten gaan. Ik besloot er dan ook goed van te genieten en bestelde direct een lekker nagerecht en als afsluiting een heerlijke cappuccino.We hebben genoten ondanks het feit dat we naast de opvang zaten. Ik geloof dat die bewoners ook op hun eigen manier van deze zomerse avond hebben genoten, sommige zaten heerlijk in het zonnetje stoned te worden.  Het kostenplaatje voor ons was €35 p,p. wat de bewoners van de opvang hebben betaald voor hun heerlijke avondje weet ik niet maar het was wel relaxed vertoeven daar.

1 opmerking:

  1. Wat een leuk verhaal. Misschien hebben ze later nog heerlijk gesmuld van hun producten uit de moestuin. Ze betalen niet veel, maar het kan toch net zo lekker zijn met een goed recept.
    Het "klessebessen" ken ik, ik vind het ook heerlijk om te doen. Voor mij altijd een geluksmomentje. Je kunt ook niet met iedereen heerlijk klessebessen.

    BeantwoordenVerwijderen