donderdag 29 september 2016

Prikkels

Ik had mezelf een aantal dingen voorgenomen voor na mijn vakantie, beginnen met een schone lei op het werk. Dat lukt redelijk en meer genieten van het leven ondanks het feit dat ik erg introvert ben. Ik ben liever thuis en rommel wat aan dan dat ik moet socialiseren.

Ik ben momenteel enorm over mijn grenzen aan het gaan, in positieve zin. (geloof ik, ben er nog niet helemaal van overtuigd maar het is het proberen waard) Afgelopen week resulteerde dat in het volgende. Maandag heb ik bij een collega een schildersezel opgehaald (gratis), dat is toch weer een afspraak en daar kan je als introvert mens erg tegen op zien, je gaat er namelijk weer op uit. Je MOET weer ondanks het feit dat ik dit zelf heb afgesproken.

Dinsdag ging ik uit eten bij een kennis en het eten was lekker en het gezelschap was gezellig. De tweede afspraak van de week.

Woensdag kwam een vriendin langs, had ze keurig gemeld en ik heb geen smoesje verzonnen om er onderuit te komen, wat ik normaal ook niet doe maar dit zou dan mijn derde afspraak zijn deze week en normaal haak ik dan af. We hebben die middag een weekend geboekt om eens lekker uit te waaien, we gaan naar Scheveningen, er even helemaal uit. Een weekendje weg heb ik nog nooit gedaan, teveel gedoe maar zoals ik al zei, ik wil meer genieten dus wat doe je dan, dan moet je erop uit. Vreemd genoeg lijkt het me wel wat, ik heb al jaren geen strand en/of zee meer gezien, geroken of gevoeld.

Diezelfde dag had ik nog een afspraak, de thuiskapper zou weer langskomen om mijn haar een beetje te fatsoeneren. Dat werd dus in totaal afspraak nummer 4 deze week, het is goed zo. Nu even niet meer, ik wil best genieten maar ik wil ook nog wel eens lummelen dus voor wat betreft de rest van de week is het toch maar weer lekker thuis zijn.

Nu lijkt het alsof ik 'psychisch' in de knoop zit maar een introvert mens zit nu eenmaal zo in elkaar. Afspraken geven te veel drukte in het hoofd, het is niet dat een introvert mens daar niet van geniet alleen heb ik (en ik spreek nu dus alleen voor mijzelf) daarna weer tijd nodig om op te laden. Ik heb tijd voor mezelf nodig om daarna weer de wijde wereld in te gaan waar er druk op je wordt gelegd je dusdanig te gedragen zodat je in een hokje past.

Nu ik hier dit zit op te typen moet ik ineens denken aan Rene van der Gijp, die heeft het altijd over teveel prikkels en ik kan niets anders zeggen dat ik hier helemaal mee eens ben. Er is een limiet aan prikkels die ik kan verdragen en als ik die grens in de gaten hou zou het in orde moeten zijn dus de rest van de week blijf ik lekker thuis (afgezien van het werk natuurlijk)

2 opmerkingen:

  1. Ik hou ook niet van teveel prikkels, 1 van de redenen waarom de TV hier meestal uitstaat. Best lastig om jezelf te beschermen tegen teveel prikkels in deze tijd, maar het is zeker mogelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik herken het. Als ik een lege dag in het vooruitzicht heb, dan richt ik me daar op.

    BeantwoordenVerwijderen