zaterdag 23 april 2016

Binnendeur geplaatst

Afgelopen woensdag was het dan zover, de nieuwe binnendeur werd geplaatst. De klusjesman was netjes op tijd en begon rustig maar gestaagd de deur erin te zetten. Ik heb hem om ongeveer 10.00 voorzien van een bakkie en hij ging rustig door, af en toe een slokje nemend maar hij ging door.

Hij heeft zeer netjes gewerkt, dacht met me mee over oa welke kant van het glas richting de woonkamer en welke naar de gang. Ik koos voor de gladde kant naar de woonkamer en de ruwe kant richting de gang.

Ik had de oude deurkruk van de vorige deur er zelf al uitgehaald en heb deze er weer door hem in laten zetten. Het staat mooi, ik heb dan bovendien alle deurkrukken gelijk. Het staat zo lelijk als elke deur die in mijn huisje zit een andere deurkruk zou hebben. Het scheelt natuurlijk ook weer in de kosten maar in dit geval was het meer een esthetische interieur keuze.

Toen eenmaal de deur erin hing bleek het oude slotgat niet helemaal op dezelfde hoogte als het al voorgeboorde insteekslot van de deur te zitten. Dit was gelukkig geen probleem, hij verplaatste hem iets en het paste daarna perfect. Standaardmaten die in deze huidige tijd worden geproduceerd kloppen bij de wat oudere huizen/appartementen niet altijd helemaal.

De deur zelf moet nog geschilderd worden maar eerst moeten de kleine gaatjes die zijn veroorzaakt door het vastzetten van de glasplaten worden dicht geplamuurd. Wanneer dit eenmaal is gebeurd zie je er helemaal niets meer van. Ze hadden er wel hele kleine spijkertjes bij gedaan maar die hielden de glasplaten niet op hun plaats en daardoor hoorde je het glas trillen, hij heeft het anders oplost, grotere spijkertjes erin en hier de kop vanaf knippen.

Hij begon om 09.00 en was tegen 12.00 klaar, ik wilde hem iets extra's betalen omdat hij dit in mijn ogen had verdiend. Ik was bovendien een stuk goedkoper uit doordat hij de deur erin had gehangen, als ik dit door een erkende klusjesman had laten doen was ik behoorlijk wat meer kwijt geweest.

Hij wilde er niets van horen, gaf een groot gedeelte van het extra bedrag terug maar omdat ik toch wilde dat hij iets meer kreeg besloot hij dan toch maar een kleine extra fooi te houden. Hij deed er 3 uur over en ik wilde betalen voor 4. Hij is een gedwongen 'vroege' gepensioneerde bouwvakker die het leuk vindt om zo af en toe wat kleine klusjes te doen, mits hij niet zelf thuis aan de slag gaat.

Ik geniet nog steeds van mijn nieuwe binnendeur. Ik geniet elke keer weer als er iets aan mijn huisje wordt opgeknapt. Het volgende project is het isoleren van mijn kruipruimte, ik ben er inmiddels uit door wie en weet hoeveel me dat gaat kosten. Het is nu nog even afwachten wat de VVE gaat doen, helpen met het kostenplaatje of dat ik dit zelf moet gaan bekostigen. De eerstvolgende VVE vergadering staat gepland voor begin juni.

1 opmerking:

  1. Wat fijn dat je zo'n goed klusman hebt gevonden! Daar heb je het wel mee getroffen gelukkig. Het is vast een mooi gezicht (uitzicht) geworden de nieuwe deur in je kamer :-)

    Grtjs, Astrid C.

    BeantwoordenVerwijderen