zaterdag 16 mei 2015

Supermarkt vergelijking

Gisteren ging ik eens de nieuwe winkel van de grootgrutter uitproberen die nog niet zo lang geleden zijn deuren hier in de buurt heeft geopend. Ik vond het helemaal niets, begrijp me niet verkeerd, je kon er werkelijk van alles krijgen maar het was het gewoon weg niet.

De melk was duurder dan ik gewend was, moest 1,5 liter pak meenemen ipv 1 liter pak, dat zijn van die grote onhandige dingen, goed voor een gemiddeld huishouden maar minder voor een alleenstaande. Als het eenmaal open is kun je het gewoon weg wat minder lang bewaren dan een dichte.

De kaas die ik altijd heb was er ook niet, dat is op zich geen verrassing en ik was best bereid een ander te proberen maar mijn hemel wat waren ze duur. Ik zocht gewoon gesneden 20+ kaas, normaal neem ik die van de markt mee bij een dumpkraam maar daar hadden ze al een paar weken geen kaas meer dus dan moet je wat. (en prompt hadden ze vanochtend natuurlijk wel weer kaas bij die kraam, zucht...)

Ik kon niets vinden, slingerde van de ene kant naar de andere kant (precies wat ze willen natuurlijk) en had allerlei luxe dingetjes in mijn kar die ik normaal gesproken niet zou kopen. Ik was ineens zo'n impulsaankoper ondanks mijn meegenomen lijstje.

Eenmaal bij de kassa aangekomen vreesde ik natuurlijk het ergste maar het viel gelukkig mee. Ik pakte thuis de boodschappen uit en toen bleek waarom ik redelijk goedkoop uit was met de boodschappen, was heel veel vergeten (ondanks lijst).  Ik voelde me gewoon niet op m'n gemak daar, veel te druk, veel te groot en veel te veel keuze.

Ik zat me dus af te vragen,ben ik nou zo'n gewoontedier, een zeikerd of een kniepert.


2 opmerkingen:

  1. Enigszins herkenbaar. Een paar weken geleden moest ik ook boodschappen doen voor een ander in een vreemde supermarkt. Je moet dan even goed zoeken. Zeker de producten die je zelf niet gebruikt. Toch vind ik het wel leuk om eens in een andere supermarkt rond te neuzen. Maar veranderingen in een supermarkt waar ik vaak komt moet ik ook altijd weer even wennen. Maar ja conservatieven houden niet zo van veranderen.

    BeantwoordenVerwijderen