maandag 25 mei 2015

Advocado Plant

Vorig jaar heb ik met veel geduld een Advocado plant helemaal vanuit het niets opgekweekt (is dat een woord) naar een plant van ongeveer 40 cm hoog. Hij heeft de verhuizing overleeft, de winter heeft hij in de schuur overleeft en ongeveer 2 weken terug dacht ik het wordt tijd jongeman dat jij naar buiten gaat.

De plant heeft het welgeteld twee dagen gered toen ineens alle bladeren erbij gingen hangen en net deden alsof ze in de woestijn hadden gestaan, helemaal uitgedroogd, dit terwijl ik hem toch z'n natje en z'n droogje had gegeven. Hij staat op het balkon dus vorst aan de grond kon het ook niet zijn geweest. Nu weet ik dat een advocado niet houdt van enorme temperatuur verschillen maar dat kon het ook niet zijn geweest, hij heeft immers in de schuur overwinterd en daar is het nou ook niet heel erg warm.

Gisteren heb ik van ellende maar alle bladeren eraf geknipt in de hoop dat hij ineens de geest krijgt en weer opknapt. Dit is nu al de tweede keer dat mij zoiets dergelijks gebeurt, de eerste keer had ik inderdaad de fout gemaakt hem van mijn warme woning ineens naar buiten te doen, nou dat heb ik geweten, binnen no-time was hij 'overleden' en nu dit. Als iemand weet hoe en waarom deze plant het nu opgeeft zou ik dit graag horen.

Ik doe dat wel meer, gewoon de zaadjes uit een stuk fruit/groente halen en vervolgens een poging wagen of het wat wordt. De advocado lukt redelijk, tot op zekere hoogte dus, de paprika lukt uitstekend, gemiddeld 3 a 4 paprika's per plant. Ik heb ook eens een poging gewaagd met een ananas maar dat is helaas niets geworden, alhoewel er wel wortels aan kwamen maar dat was het dan ook. Papaja is ook mislukt maar dat was meer mijn eigen schuld, ik was ze vergeten in een grotere pot te zetten en dan houdt het gewoon een keer op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten